A Spark pillanatfelvétel elkészült, az XRP tulajdonosok készülhetnek

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Még december elején írtunk arról, hogy a Coinbase és más kriptótőzsdék is bejelentették, hogy azon ügyfelek, akiknek van XRP a számlájukon december 12-én, Spark tokent fognak airdrop keretén belül kapni. Ezt az airdropot egyébként az XRP árfolyamát felfelé mozgató tényezőnek is értékelték sokan. Az tény, hogy az XRP árfolyama azok után, hogy hosszú ideig 0.3 dollár körül mozgott, az airdrop első hírei után november végén meglódult felfelé és stabilan beállt egy 0.5-0.6 dollár közötti szintre.

Árfolyam
Forrás: bitcoinbazis.hu

A Spark pillanatfelvétel elkészült, hogyan tovább?

És december 12. elmúlt, a hivatalos “felvétel” elkészítését pedig végre is hajtotta a token hálózata, a Flare Network. Ez ugyebár ahhoz kellett, hogy az összes résztvevő kriptotőzsde ügyfele és pénztárca megkapja majd a neki járó Spark tokeneket. A Ripple (XRP) fejlesztői csapata bejelentette, hogy alig várják már azokat az új lehetőségeket, amelyeket a Flare okosszerződéses rendszere tud majd az XRP főkönyvének adni. Most hogy az airdrop első lépése lezajlott, az XRP tulajdonosok várhatják a Spark tokeneket. Elvileg 1:1 arányban fogják őket megkapni valamikor a következő év első félévében.

És a Spark pillanatfelvétel elkészítésére sokan készültek a nagy bálnák közül is, az egyik kriptós elemző cég szerint megszaporodott azon tárcák száma, amelyeken 10 millió vagy annál több XRP volt. Ha lehet hinni az adatoknak, akkor szám szerint 339 ilyen tárca volt a felvétel készítésének időpillanatában. Ez pedig ígéretes ezeknek a befektetőknek, bár a Spark jelenlegi árfolyama még eléggé elenyésző. Az egész airdrop-történet nagyon jót tett az XRP-nak az biztos. Hiszen a július 31-én meglévő 0.25 dolláros árfolyamról november 23-án csúcsra ért az ár, akkor 0.73 dollárba került egy XRP. És ezzel  kijelenthető, hogy a kriptovaluták rangsorában stabilan őrzi harmadik helyét ez a kriptó.

Mindenesetre ha az ember olvasgat kicsit a fórumokon vagy éppen a Redditen, akkor azt látja, hogy az XRP tulajdonosok egy részét nem igazán tudta megmozgatni a történet, inkább a hard kriptósokat hozta lázba a Flare Network megjelenése a színen. De az egyik felhasználó kommentje lehet ennek a cikknek is tökéletes konklúziója. Hiszen ahogy ő írta a hozzászólásában is, végre valami izgalmas is történt megint az XRP világában.

Ha pedig még mindig bizonytalanok vagyunk, hogy mit is akar a Flare és az XRP, akkor itt egy rövid angol nyelvű magyarázat:

banner

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.