A Spark token airdroppal fog érkezni az XRP tulajdonosokhoz

Szombaton a Coinbase bejelentette, hogy támogatni fogja azt az airdropot, amelynek keretében minden olyan Coinbase-ügyfél számlájára, akinek van XRP az egyenlegén 2020. december 12-én, Spark token fog szétosztásra kerülni. Sokan úgy látják, hogy az XRP elmúlt hetekben mutatott stabil árfolyam emelkedése mögött több tényező mellett ez is állhat. A lenti diagramon is tökéletesen látható, hogy 12-hónapos periódust figyelembe véve az XRP hónapokon át nem lépett 0.3 dolláros ár fölé. Míg az elmúlt két hétben stabilan 0.6 dollár környékére rendezkedett be.

XRP árfolyam
Forrás: bitcoinbazis.hu

A San Francisco-i székhelyű kriptotőzsde azt is közölte, hogy a kiosztott Spark tokenek száma feltételes lesz. Attól függ, hogy az adott ügyfélnek mennyi XRP-ja volt a decemberi időpillanatban. További részletek az airdropról a következő napokban várhatóak. Mindenesetre a Coinbase szóvivője kiemelte, hogy a cég számára nagyon fontos az új hálózatok és projektjeinek támogatása. Ezáltal pedig az egész kriptovilág támogatása, segítése. Természetesen ha rákeresünk a neten az airdropra, akkor láthatjuk, hogy sokan mások is támogatják a műveletet, így például a Binance kriptotőzsde is.

A Spark token bemutatása

A Spark a Flare Network natív tokenje, amely hálózat az Ethereumhoz hasonló funkcionalitásokat akart adni az XRP-nak, ezért vált ki forkolással az eredeti hálózatból. Az XRP első ismert forkjának eredményeként megszületett Sparkkal a mögötte álló fejlesztők a felhasználhatóságot szerették volna javítani. Olyan szintre, mint amit az Ethereum esetén tapasztalhattunk. Ha valaki kíváncsi a részletekre és van ideje, akkor itt mindent megtudhat a Spark kialakításáról:

A Spark aktuális árán látszik, hogy mennyire nem ismert még a projekt, a cikk írásának pillanatában 0.00135 dollár körüli áron kereskedtek vele, bár túlságosan nagy aktivitást nem mutatott az árfolyam. A jelenleg forgalomban lévő kínálat 2.161.563 Spark. De valószínűsíthető, hogy az árfolyam és a kínálat is növekedni fog, főleg, ha most meglendül majd a Spark ismertsége. Mert eddig a közösségi aktivitása sem volt túl nagy, mindent elmond róla, hogy ha rákeresünk valamelyik keresőben, akkor a legtöbb találat most bejelentett airdrophoz kapcsolódik.

Airdrop
Forrás: youtube.com

Nem csoda, hiszen vadonatúj projektről van szó, amelynek létrejöttét maga a Ripple is támogatta. Hiszen a Flare hálózatával létrejött az első kétirányú kapcsolat az XRP és az Ethereum blokklánca között. Azaz a Flare hálózatán birtokolt XRP használható az Ethereum hálózatán is. A Flare hálózata emellett magában foglalja az Ethereum virtuális gépét is, amelynek segítségével fejlettebb okosszerződéseket lehet az XRP hálózatán is kötni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.