Egy mémpiac áltokenekkel akar felhasználókat magához csábítani a romló piaci hangulatban

A mémek a kripto-ökoszisztéma fontos részét képezik – hogy máshogy fejezhetnék ki a kriptovizionáriusok szellemes gondolataikat és passzív agresszivitásukat?

Nem csoda, ha a District0x mém gyára körül nagy a nyüzsgés, ugyanis a Boost VC és a CoinFund kockázati tőketársaság által támogatott District0x tavaly 9 millió dollárnyi coint gyűjtött elsődleges tokenkibocsátása során.

A DNT token tulajdonosok pedig már most szavazati jogukat gyakorolják annak ellenére hogy még kész sincs a mainnetes változat arra, hogy a tokenjeikkel a legbetegebb mémekre szavazzanak.

Ezeket a bizonyítottan ritka mémeket – az egyiken egy lángoló szoba közepén álló televízión a HODL felirat villog, egy másikon Vitalik Buterin úgy néz ki, mint Jared Leto Joker szerepében – a Mémgyárban, egy eBay-szerű piactéren lehet majd megvenni. A közösség máris kiválasztotta azt a 12 mémet, amit az oldal elindításakor meg lehet majd vásárolni.

„Mindenki megszenvedte az árcsökkenést, de szerintem a mi közösségünk összetartóbb a többinél” – nyilatkozta a CoinDesknek Joe Urgo, a Distrcit0x egyik alapítója.

A District0x májusban jelentette be, hogy felméréseket fog végezni a közösségen belül, melyek célja, hogy a DNT-tulajdonosok beleszólást kaphassanak a közösség életébe, a Mémgyár dizájnjának megtervezésébe, a weboldal kinézetébe, vagy abba, hogy mekkorák legyenek a mém kártyák vagy, hogy hogyan nézzen ki az oldal új kriptovalutája, a DANK. Ez utóbbi, másodlagos tokent pillanatnyilag arra használják, hogy a felmérésekben való részételre ösztönözzék az embereket.

Mi lesz a DNT tokenekkel, ha egyszer beindul a platform?

A platform elkészülésével a vállalkozók weboldalakat, úgynevezett „körzeteket” hozhatnak majd létre. Ezek a körzetek decentralizált autonóm szervezetek (DAO) lesznek, amelyeken posztolni, keresni lehet a District0x szoftverét használva. A Mémgyáron kívül például a District0x létrehozta a Névbazárt, amin a felhasználók névhelyet (domain) vehetnek az ethereumon (firstnamelastname.eth).

A DNT-t befektetési mechanizmusokban lehet majd felhasználni, így a szavazók nem csak szavakkal, de pénzzel is alátámaszthatják véleményüket, ami a közösségi döntéseket illeti.
Urgo erről az új, kollaboratív építkezésmódról beszélve azt mondta: „a blokklánc és a tokenek eddig elképzelhetetlen működésmódokat tesznek lehetővé”.

mém

Azzal, hogy a platform még nem aktív, a tokenbefektetéssel megtehető szavazások után ál-DNT tokeneket adnak a felhasználóknak annak elkerülése érdekében, hogy valódi DNT-t kelljen elkölteniük. A DANK token logóra például 70 millió token érkezett be, míg egy-egy szavazásra átlagosan 60 millió token szokott beérkezni – ami persze nem jelenti, hogy 60 millió felhasználója lenne a platformnak, hiszen minden felhasználónak több tokenje van.

A Mém gyár alapítóinak beszámolója alapján sokat tanulnak a közösségtől, amely olyan kérdéseket is felvet, amikre ők maguk nem is gondoltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük