Legfelső szintű domainnevet vásárol az Ethereum

  • 11
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Együttműködésre lépett az Ethereum a domain szolgáltató Minds + Machines Group Limited (MMX) vállalattal, hogy az Ethereum Name Service (ENS) legfelső szintű tartománynevet tudjon vásárolni, áll egy augusztus 3-ai sajtóközleményben.

A szerződés értelmében az Ethereum (ETH) userek regisztrálhatják a címeiket az MMX legfelső szintű tartománynevével, a .luxe (a rövidítés a “Let U Xchange Easily” kezdőbetűiből áll, jelentése “könnyen tudsz váltani”) végződéssel. Az indulás pontos dátumáról még nincs pontos információ. A .luxe végződés értékesítése várhatóan októberben indul.

A .luxe domainnév végződést használó vállalkozások integrálni tudják honlapjaikat az Ethereum blokkláncával, decentralizált applikációkkal, elosztott tárhelyekkel és okos szerződésekkel. A felhasználók bármilyen felhasználóbarát domainnevet választhatnak a .luxe végződéssel és domainnevük ugyanúgy fog funkcionálni mint egy 40 karakteres ETH wallet cím.

E mellett a .luxe végződéssel a domainnevek képesek lesznek “az e-mail- és webalapú forgalom normális lebonyolítására.” Segítségével a felhasználók hagyományos internetes tevékenységek mellett a címükhöz köthető Ethereum alapú tevékenységeket és szolgáltatásokat is végrehajthatnak. Toby Hall az MMX vezetője a következőképp kommentálta az együttműködést:

“Már tudjuk az Ethereum ICANN által nem jóváhagyott .eth tartomány tesztjéből, hogy valós igény van a szöveg alapú blokklánc kompatibilis azonosítókra. Az ENS több mint 28$ millió dollárt kapott 300 000 hétkarakteres és a fölötti .eth tartománynév regisztrálására. Nagy várakozással tekintünk az ENS együttműködés elé annak érdekében, hogy az .eth regisztrálóknak lehetőségük legyen a megegyező .luxe név kérésére mielőtt a cégünk elkezdi októberben a .luxe nevek nyilvános értékesítését.”

Az ENS 2017 májusában startolt az Ethereum mainneten, lehetővé téve a .eth domain végződés olcsó és gyors regisztrációját egy aukciós eljárás keretein belül. Az ENS segítségével olvasható ETH címeket kapunk, azaz, a 40 karakteres ETH wallet cím (pl. 0x az előtag és a 20 byte hosszúságú 40 karakteres cím a06624093e2a7baa949f40ddb3ec4326cb036c98) helyett normális domain neveket, pl. bitcoinbazis.eth.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Balaxi

Balaxi 2013 óta követi szoros figyelemmel a Bitcoin és kriptovaluta ökoszisztéma fejlődését. A BitcoinBazis.hu kriptovaluta piaci szak- és médiaportált 2016-ban alapította többedmagával. Az oldal azóta Magyarország vezető, elsősorban digitális pénzügyi eszközökkel, bitcoinnal, decentralizációval és technológiai témákkal foglalkozó portáljává nőtte ki magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.