Mennyit érhetne a jövőben a most 50 dollárnyi bitcoin? Michael Saylor megmondja

Michael Saylor, a MicroStrategy nevű szoftverfejlesztő cég társalapítója és elnöke az elmúlt években erősen hangsúlyozta a Bitcoin fontosságát. A cég 2020 augusztusában kezdett el Bitcoinba fektetni, és azóta is folyamatosan vásárolja a tokeneket. Mostanra a MicroStrategy a teljes Bitcoin-készlet több mint 1%-át megszerezte, ami a jelenlegi árfolyam mellett több mint 15 milliárd dollárt ér.

A MicroStrategy kevesebb mint 35 000 dolláros költség alapon jutott a tokenekhez, ami azt jelenti, hogy a pozíció több mint 100%-os növekedést mutat összességében. Emellett a cég átváltható kötvényeket használt a Bitcoin vásárlások finanszírozására, ami ugyan egy kissé kockázatos lépés volt, de a MicroStrategy javára vált.

Saylor, a Bitcoin szószólója

Michael Saylor mindeközben a Bitcoin hatalmas szószólójává vált, folyamatosan posztol a közösségi médiában és különböző podcastokban jelenik meg, hogy kifejtse bullish nézeteit a Bitcoinról és a kriptovalutákról. „Úgy gondolom, hogy folyamatosan emelkedni fog. Nincs ok, amiért ne mehetnénk el 10 millió dollárig egy érme esetében” – mondta Saylor a Lex Fridman podcastjában. Saylor több ízben is megemlítette már a 10 millió dolláros célárfolyamot, és mindig hasonló logikával magyarázza érvelését.

Saylor rámutat, hogy a világ vagyonának nagy részét értéktároló eszközökben tartják, például aranyban, művészeti alkotásokban és ingatlanokokban. Úgy véli, hogy a Bitcoin hamarosan megelőzi ezeket az eszközöket értéktárolás tekintetében, mivel a Bitcoin készletét meghatározó kód teljesen hozzáférhető és előrejelezhető. Szerinte ez a legésszerűbb módja az értéktároló eszközbe való befektetésnek, és úgy gondolja, hogy minél többen ismerik meg a Bitcoint, annál többen fognak befektetni az eszközbe, ami tovább pumpálja az árát.

Tehát, ha ma vennénk 50 dollár értékű Bitcoint, akkor hozzávetőlegesen 0,0007 BTC-t birtokolnánk. Ha a Bitcoin ára 10 millió dollárra emelkedne, ami közel 14 000%-os növekedést jelentene, vagyis a 0,0007 BTC 7 000 dollárt érne.

Saylor érdekeltségei

Fontos megjegyezni, hogy Saylornak nem kevés érdekeltsége van abban, hogy a Bitcoint vonzóvá tegye a potenciális befektetők számára, mivel ő és a cége is profitálna az abból fakadó áremelkedésből. Cége, a MicroStrategy arculatot váltott, és „a világ első Bitcoin fejlesztő cégévé” nevezte ki magát; más szóval a cég profitálna a Bitcoin elterjedéséből. Ezért is fontos Saylor jóslatait fenntartásokkal kezelni, mivel az érdekében áll, hogy minél több Bitcoin befektetőt vonzzon be.

Saylor logikája persze érthető. A Bitcoin készletének végességével az ár elméletileg folyamatosan emelkedhet, minél több ember fektet be. Vagyis, az egyetlen akadálya a 10 millió dolláros érték elérésének, hogy még nem fektettek be elegen. Ha Saylor jóslata valóra válik, akkor az a Bitcoin, ami ma 50 dollárt ér, hatalmas vagyonná válhat a jövőben.