A Mercedes felvásárolta a PayCash bitcoin fizetési szolgáltatót

A német autóipari óriás, a Mercedes felvásárolta a PayCash fintech céget amely digitális fizetési szolgáltatásokat nyújt. A Daimler csoport, mely számos autóipari cég, köztük a Mercedes is tartozik a napokban jelentette be a felvásárlást.

A Mercedes felvásárolta a PayCash fizetési szolgáltatót

A felvásárlás stratégia lépésnek számít a Daimler részéről, hiszen ezzel szeretnék betenni a lábukat a digitális fizetés piacára. Pontosabban, a Daimler saját elektronikus fizetési szolgáltatást akar indítani Mercedes Pay néven, a bejelentés szerint. Az új szolgáltatás segítségével akár útközben is lehet majd fizetni az okostelefonos alkalmazás révén.

A PayCash 2012 óta ajánl digitális fizetési szolgáltatásokatA PayCash Europa SA, egy luxemburgi székhelyű fintech startup, melyet 2012-ben alapítottak. Mobil fizetés mellet, elektronikus átutalásokkal, kriptovalutákkal és hűségkártyákkal is foglalkoznak, hogy minél szélesebb körben tudják kiszolgálni az ügyfeleiket.  Különböző fizetési lehetőségeket kínál, melyek közt bitcoin is azon választható devizák között szerepel, amiket az applikáción keresztül gyorsan és olcsón lehet átutalni a világ bármely pontjára. A luxemburgi pénzügyi engedélyükkel az egész Európai Unióban kínálhatják a szolgáltatásaikat.

Mercedes Pay, az új digitális fizetési lehetőség

A Daimler a felvásárlást a mobilitási és digitális stratégia szerves részeként említi. A PayCash technológiája és pénzügyi engedélye révén a Mercedes ügyfelek számára is elérhető válik az elektronikus fizetés az okostelefonos applikáción keresztül.
.
A Mercedes digitalizálKlaus Enternmann, a Daimer Fizetési Szolgáltatásokért felelős igazgatóságának elnöke az alábbiakat nyilatkozta:

“A Mercedes Pay leginkább azon ügyfeleinknek lesz hasznos a jövőben akik több szolgáltatásainkat is igénybe szeretnék venni. Ugyanis elég lesz egyszer megadni a fizetéshez szükséges információkat, az elektronikus pénztárca segítségével biztonságos és egyszerű fizetésre lesz lehetőség.

A Mercedes Pay kifejlesztéséig a Daimlernek további lehetőségei is vannak a PayCash szolgáltatásainak használatára a cégcsoport többi vállalatában. A Car2Go és a mytaxi autómegosztó applikációi már több európai országban is működnek, mint az Uber versenytársa. Ezekbe az applikációkba könnyen integrálható a PayCash fizetési platformja.

Bár arról nincs hír, hogy a Mercedes Pay megtartja-e a bitcoint, mint fizetési eszközt az új applikációban, az azonban ígéretesnek hangzik, hogy a cég a PayCashről, mint kriptopénz és bitcoin elektronikus pénztárca szolgáltatóra utal. A felvásárlás révén sokan elkezdtek spekulálni, hogy talán a Mercedes is lehetővé teszi a jövőben a kriptovaluták elfogadását, ami a digitális pénzek gyors terjedéséhez vezethetne az autóiparban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.