Mesekönyv gyerekeknek: A, mint altcoin, B, mint bitcoin

Innovatív módon terjeszti a kriptopénzek hírét egy író, aki kiadott egy ABC mesekönyvet gyerekeknek, melyben minden betűt egy kriptopénzes kifejezés tanít meg.

A B, mint Bitcoin nevű könyvet Graeme Moore írta, az ABC mesekönyvet pedig nem csak gyerekeknek szánta. Elmondása szerint ugyanis a gyerekek nem vásárolnak könyvet, ellentétbe a szüleikkel.

A torontói Moore elmondta, hogy olyan könyveket vesz a gyerekeinek amit ő is szívesen olvas.

“Gondolkodtam rajta, hogy mit is szeretnék olvasni a gyerekeknek. Nem szeretnék almákról és hasonló dolgokról mesélni, amikor az ABC-t tanuljuk. Sokkal inkább mesélnék a bitcoinról. És innen jött az ötlet, miért ne tanulhatnánk meg az ABC-t ezeken a kifejezéseken keresztül.”

Moore azért hozzátette, hogy a két éves unokahúgát, akinek olvasott a könyvből még jobban érdekelte a bitcoin figura cipője, mint a mögöttes blokklánc technológia, ettől függetlenül mindketten örültek, hogy a könyvről tanultak.

Mindössze 4 hónap alatt elkészült a könyv az illusztrációkkal együtt, annak ellenére, hogy Moore számtalan verziót módosíttatott a grafikusokkal, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Azonban nem a profitszerzés volt a célja Moorenak.

Nagyon sajnálja, hogy annak idején lemaradt az internet hajnaláról, a Dotcom buborékról, mert túl fiatal volt még. A bitcoin esetében viszont már korán észbe kapott és szeretne hozzájárulni a technológia sikeréhez az elterjedtség növelésével.

A könyv az Amazonon keresztül bárki számára elérhető akár fizikai formában, akár letölthető e-könyvként.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.