A MetaMask Ethereum wallet már mobilos változattal is rendelkezik

A MetaMask, amely az egyik legnépszerűbb Ethereum és ERC20 wallet végre kijött a mobilos kliensével a DevConon. A MetaMaskot egyébként a ConsenSys fejleszti.

A prágai DevCon konferencián, amit nagyvállalatok és vezető kriptovállalkozások, mint az EY, Microsoft, ShapeShift, Santander, Blockfolio és Wanxiang szerveztek Prágában, a MetaMask fejlesztői csapat hivatalosan bemutatta a mobilos walletjét.

Joseph Lubin a new yorki ConsenSys vezetője és egyben több mint 1000 főt foglalkoztató blokklánc szoftverfejlesztő vezetője személyesen mutatta be az új terméket és mobilos MetaMask felhasználófelületet.

A mobilkliens előnye

A MetaMask még 2016-ban startolt és azóta az Ethereum és ERC20 tokenbefektetők must-have walletjává vált köszönhetően a decentralizált applikáció támogatásnak és az egyszerű felhasználófelületének köszönhetően (Érdekel a MetaMask használata? Olvasd el az útmutatónkat!). Segítségével az Ethereum platformon kibocsátott tokeneket könnyen és biztonságosan lehet tárolni.

A felhasználók már évek óta kérték a MetaMask fejlesztőit egy mobil kliensért mivel a legtöbb Ethereum user egyedüli token walletként használja azt. Két éven keresztül azonban a MetaMask csak Chrome, Brave és Firefox böngésző bővítményként volt elérhető.

2014 óta a kriptopénz felhasználók azonban inkább mobilos walleteket preferálják a webalapúakkal szemben a biztonságosságuk következtében. Joel Snyder vezető Samsung Insights IT tanácsadó szerint a megbízható végrehajtási környezet (TEE) az okostelefonokban úgy lehet adatot tárolni, amelyhez nem férhetnek hozzá a hekkerek.

“Ezért rendelkeznek előnnyel az okostelefonok a laptopokkal és asztali számítógépekkel szemben a kriptopénz walletek esetében: a hardveralapú TEE előnyei nélkül a kulcsok sokkal sebezhetőbbek. Van azonban egy lényeges hátránya: egy naiv fejlesztő dönthet úgy, hogy a kulcsokat a normális tárhelyen tárolja a telefonon, amely esetén egyáltalán nincs extra védelem az okostelefon használatakor.”

A MetaMask esetén a fejlesztő és kibocsátónál nincs szükség letételhelyezésre és a felhasználók teljes kontrollal rendelkeznek a letétjeik fölött. De ez egyben teljes felelősséget is jelent ha netán elvesztik a privát kulcsukat, ezért azok tárolása a felhőn vagy nyilvános platformokon nem ajánlott.

Mi tartott ilyen sokáig a MetaMask fejlesztőcsapatnak

A már létező platformokhoz hasonlóan, mint a Status, a frissen kidobott MetaMask mobilkliensbe extra funkciókat is belezsúfoltak. Nem csak mint Ethereum wallet tud funkcionálni, de mint dApp böngészőként is decentralizált applikációk felkutatására.

Emellett a MetaMask mobilon a felhasználók különböző dAppokat is futtathatnak, mint a CryptoKitties játékot könnyedén csatlakozva az Ethereum mainnetjéhez.

Korábban ez nem volt lehetséges mivel előbb le kellett tölteni ezeket a dAppokat hogy használhassuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük