Ismét Miami ad otthont a Bitcoin 2022 konferenciának

Idén ismét az amerikai Miami városa fog otthont adni a 4 napos Bitcoin 2022 konferenciának. A show a mai nap kezdődik a Miami Beach Convention Center épületében. Az első nap főleg iparági szereplők fognak beszélni a kriptogazdaság jelenlegi helyzetéről. A rendezvény során kriptós startupok is lehetőséget kapnak, hogy bemutassák ötleteiket egy csapat érdeklődő befektetőnek. A befektetők között van a hasonló amerikai TVs műsorból (Shark Tank / Magyarországon Cápák között) is ismert Kevin O’Leary. A konferenciáról természetesen nem fognak hiányozni a kriptoszektor gazdasági nagyágyúi sem, például a Microstrategy vezérigazgatója, Michael Saylor vagy az Ark Invest vezérigazgatója, Cathie Wood.

Rengeteg szereplő és rengeteg téma várja az érdeklődőket

A Miami Bitcoin 2022 konferencián beszédet mond még például Peter Thiel, közismert tech milliárdos és Nayibe Bukele, El Salvador bitcoin párti elnöke. Utóbbinak hála a közép-amerikai ország lett az első még tavaly, ahol hivatalos fizetőeszközzé is vált a bitcoin. Az egyik legjobban várt program Jack Mallers, a Strike bitcoin fizetési applikáció vezérigazgatójának beszéde, ahol az ígéretek szerint arról lesz szó, hogy milyen fejlesztésekkel lehet a Bitcoin hálózat sebessége és tranzakciós költsége már a közeljövőben is hatékonyabb, és hogyan fogja olcsóbbá tenni a kriptoszektor a pénzügyeinket.

Miami már régóta nagy kriptobarát központ, így nem meglepő, hogy a Bitcoin 2022 idén is itt kerül megrendezésre. A leginkább gyönyörű strandjairól és exkluzív éjszakai életéről ismert metropolisz polgármestere, Francis Suarez évek óta a bitcoin hangos támogatója. Suarez folyamatosan aktívan pedálozik azért, hogy minél több kriptós és egyéb fintech / tech innovációt csábítson a városba. Többek között például a fizetésének egy részét is bicoinban kapja, így az elköteleződése elég egyértelmű. Suareznek azonban nincsen könnyű dolga, hiszen a jóval nagyobb New York is egyre inkább nyit a kriptovaluták felé. Egyes vélemények szerint Miamiban egyszerűen nincs olyan ütős egyetem és annyi tanult, képzett fiatal (akik a kriptoszektor dolgozóinak túlnyomó többségét kiteszik), hogy hosszú távon bitcoin központtá válhasson. Miamiban jelenleg a népesség is rendkívül kis ütemben, de csökkenő tendenciát mutat.

A konferencia weboldala itt elérhető.