Miami polgármestere mostantól bitcoinban kapja a fizetését

Francis Suarez, Miami már korábban is Bitcoin párti kijelentéseiről ismert polgármestere twitteren tette közzé, hogy a következő fizetését már bitcoinban fogja kézhez kapni. Ezzel Suarez lesz az első amerikai polgármester, aki a teljes fizetését kriptovalutában veszi fel. Suarezről régóta köztudott, hogy a Bitcoin nagy támogatója, bár egyeseknek kicsit furcsán hat, hogy a polgármester saját maga is nagy BTC befektető, így tulajdonképpen egy olyan politikusról beszélünk, aki a saját befektetését hypeolja.

A 44 éves Suarez éves fizetése 187,500 dollár (körülbelül 58 millió forint), amely a jelenlegi árfolyam mellett úgy 3 bitcoinnak felel meg. A polgármester még négy évig biztosan hatalomban marad, de sokak szerint könnyen lehet, hogy ennél jóval tovább is, hiszen a legutóbbi választásokat a szavazatok nem kevesebb, mint 78 százalékával nyerte. Elemzők szerint a következő években további kriptovaluta barát intézkedéseket láthatunk majd Miamiban, Suareznek hála.

Miaminak már saját kriptovalutája is van

Suarez részben azzal indokolta a Bitcoin iránti rajongását, hogy az érme mögött álló PoW algoritmusú blokklánc, a legbiztonságosabb és legdecentralizáltabb blokklánc ami csak elérhető az interneten. Érdekes, hogy Suarez azt is kiemelte, mint a kriptovalutákhoz társított előnyt, hogy ezekre nem hat a jegybank monetáris politikája, ami nem mindennapi vélemény nyilvánítás egy politikustól. Igaz, egyre többen mennek teljesen nyíltan szembe az amerikai Federal Reservevel, hogy hagyjon már végre fel a brutális inflációt előidéző folyamatos pénznyomtatással.

Suarez továbbá arról is ebszélt, hogy, mint ahogy azt már El Salvador esetében láthattunk, véleménye szerint a Bitcoin decentralizált, innovatív jellege számos Közép-amerikai, Dél-amerikai és afrikai országnak elnyerheti a tetszését, amelyek ehhez a teljesen új eszközhöz fordulva remélhetnek megoldást az egyébként teljesen reménytelen gazdasági helyzetük javítására. A Bitcoin rajongó Suarez irányítása alatt Miami városának már saját kriptovaluta érméje is lett, MiamiCoin néven, melyből a város költségvetése tízmillió dolláros nagyságrendben profitált. A MiamiCoin bányászat után származó jutalom 30 százaléka ugyanis a várost gazdagítja, amelyből a közjó ügyét szolgáló fejlesztéseket kívánnak finanszírozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.