Évekkel ezelőtt Michael Saylor még nem bízott annyira a Bitcoinban, mint manapság

Sokan úgy gondolkodunk Michael Saylorról, mint a Bitcoin egyik legnagyobb támogatójáról, viszont ez nem mindig volt így. Egy évtizeddel ezelőtt a MicroStrategy alapítója szkeptikusan nyilatkozott a digitális eszközt illetően, figyelmeztetve a lehetséges szabályozási fenyegetésekre.

“Hiteles szponzor hiányában a Bitcoin veszélyben van, hogy kiszabályozzák a létezéséből.” – olvasható a tweetben.

Az azóta eltelt évtizedben a BTC-t BTC Price BTC Price nemhogy nem sikerült eltörölni, de még az utóbbi évek egyik legjobb pénzügyi eszközévé is vált. Saylor kijelentése ellenére később úgy irányította vállalatát, hogy az a világ egyik legnagyobb BTC-bálnájává váljon.

A MicroStrategy 2020-ban elkezdett a világ legismertebb kriptovalutájába fektetni, és azóta is folyamatosan jelennek meg az újabb hírek a bevásárlásairól. A vállalat legutóbb 16 130 BTC-t vásárolt, ami akkori árfolyamon 593,3 millió dollárnak felelt meg.

Michael Saylor cége jelenleg 174 530 BTC-vel rendelkezik, amelyet 5,28 milliárd dollárért szereztek meg, darabonként átlagosan 30 000 dolláros áron. Ez a mennyiség a forgalomban lévő Bitcoin készletének közel 1%-át adja.

A jelentős BTC-portfólió kiépítése mellett a MicroStrategy a Bitcoinhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is kutatja. A cég előző évben a Lightning Network-höz kapcsolódó vállalati fejlesztéseket jelentett be, kiemelve ezzel a technológia integrálása és kihasználása iránti elkötelezettségét az üzleti tevékenyéségében.

Michael Saylor szerint a BTC iránti kereslet 2024 végére akár tízszeresére is nőhet, tekintettel arra, hogy a Bitcoin felezésig már csak néhány hónap van hátra. A 2020 és 2024 közötti időszakról beszélve megjegyezte, hogy a legnépszerűbb kriptovaluta egyre inkább átmegy egy “intézményesített mainstream alkalmazásba“.