COVID útlevél bevezetésén dolgozik a Microsoft és az Oracle

Több nagy tech óriás is közösen dolgozik azon, hogy minél előbb digitálisan is rögzíteni tudják a COVID útlevél segítségével a koronavírus ellen beadott oltásokat.

A Microsoft, az Oracle és a Salesforce is tagja annak a technológiai és egészségügyi cégeket tömörítő csoportnak, akik a koronavírus elleni beadott oltások digitális nyilvántartásán dolgoznak. A technológia segítségével egy digitális tárcában lesz majd nyilvántartva az immunizáció bizonyítéka. Akinek van okostelefonja, az az Apple Wallet vagy az Google Pay segítségével tudja felmutatni, hogy COVID útlevél birtokosa, akik pedig nem rendelkeznek iOS vagy Android telefonnal, kinyomtatott QR kóddal tudják bebizonyítani, hogy megkapták az oltást.

A csoport része még több technológiai és egészségügyi szektorban piacvezető cég, többek között a Commons Project Foundation, a CARIN Alliance, a Cerner, a Change Healthcare, az Epic, az Evernorth, a Mayo Clinic, a MITRE, és a Safe Health is.

Mike Sicilia, az Oracle nemzetközi üzletági vezetője szerint az elektronikus nyilvántartás elengedhetetlen ahhoz, hogy az utazások újra induljanak világszerte, de ehhez arra van szükség, hogy a COVID útlevél használata olyan egyszerű legyen, mint az online bankolás.

A Salesforce igazgatója, Bill Patterson egy sajtóközleményben elmondta, a felhő alapú szolgáltatásokra specializálódott cég szeretné az oltás adminisztrációját egy platformra terelni, ami mindenki számára elérhető, ugyanis véleménye szerint

… hozzásegíthet mindenkit ahhoz, hogy végre visszakapja az életét.

A problémák akkor fognak kezdődni, ha egyes cégek, kormányok a COVID útlevél felmutatását kötelezővé kezdik tenni.

Kapcsolódó: