Magyar blokklánc startup élelmiszerbiztonsági megoldása mellett tette le a voksot a svájci szupermarketlánc

A svájci Migros a magyar blokklánc startup Te-Food élelmiszerbiztonsági rendszerét használja a friss gyümölcsök és zöldségek nyomonkövetésére.

A Te-Food 2018 elején vezényelt le egy ICO forrásbevonást aminek keretében mintegy 19 millió dollárt gyűjtött. A FoodChain névre keresztelt blokklánca segítségével a vállalkozások biztonságosan és skálázhatóan tudják tárolni a termékek nyomon követhetőségi adatait, mint pl. származási hely, dátum, beérkezés ideje a raktárba stb.

A Migros romlóárú-kezelési szoftverei és ERP-rendszereinek nyomon követhetőségi adatait már kommunikálták a Te-Food blokklánca felé, de ez mostantól egy B2B mobilos és webes alkalmazáson keresztül is lehetséges egy API révén.

A beszállítói adatokat automatikusan átkonvertálják EPCIS formátumba és küldik tovább a Migros EPCIS-rendszerébe.

A Migros a partnerségtől mélyebb ellátási lánc optimalizációt, gyorsabb elosztást, alacsonyabb élelmiszer-hulladékot vár míg a Te-Food egy újabb magas profilú, tőkeerős partnert szerzett.

A Te-Food nem az egyetlen ellátási láncok hatékonyságát javítani próbáló blockchain startup, de abban élen jár, hogy mély-optimalizációs nyomon követhetőségi megoldásokat kínáljon a vállalkozásoknak. A honlapjuk alapján már több mint 6000 üzleti partnerrel rendelkeznek, köztük van az Auchan és a tejtermékgyártó Vinamilk is.

A Walmart hasonló blokkláncosított nyomon követhetőségi rendszert vezetett be, de annak elsődleges célja, hogy transzparens adatokat legyen képes biztosítani a vásárlóinak az élelmiszerek eredetéről.

A bejelentés hatására a TFD token, a Foodchain blokklánc natív tokenje, több mint 20%-ot erősödött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük