Milyen befolyással vannak a kriptovaluták a sportfogadásra?

A sportfogadás már évtizedek óta népszerű, de a modern technológiák térhódítása több milliárd dolláros iparággá tette, amely a világ minden táján jelen van. A Bitcoin sportfogadási iparágra gyakorolt hatása jobban megérthető, ha valaki tisztában van a kriptovaluta alapjaival. Lényegében egy olyan digitális pénzről van szó, amelyet semmilyen központi hatóság nem ellenőriz, hanem a blokkláncon, egy virtuális nyilvántartáson jön létre, amely számos felhasználási lehetőséget rejt magában.

Bár a kriptopénz kezdetben a központosított bankrendszer alternatíváját jelentette, azóta egyre elfogadottabbá vált, és ma már életképes befektetési lehetőségként tekint rá a közvélemény.

A kriptovaluták hatása az online sportfogadókra

A sportfogadás történetéhez képest az online sportfogadás modern korszaka új keletű fejleménynek tekinthető. Erre példa az Online sportfogadás, az online fogadásokra szakosodott portál, amelynek készítői a fogadói igények kielégítését tűzték ki célul, akik szeretnék elsajátítani a fogadás alapjait, hogy következetesen profitot termelhessenek, miközben kedvenc csapataikra fogadnak.

Ez az online váltás megváltoztatta a sportfogadás színterét, és a kriptovaluták néhány főbb hatása a sportfogadási oldalakra a következőek:

Azonnali befizetések

Mivel a kriptovalutás befizetések feldolgozása azonnal megtörténik, bármikor, akár élő meccs közben is fogadhatunk. A hagyományos bukmékereknél a meccs végéig vagy másnapig kell várni, hogy a nyeremény megjelenjen a számlánkon. Ez különösen akkor bosszantó, ha másodszor is szeretnénk ugyanarra a játékra fogadni, de a kifizetés lassúsága miatt nem tudjuk befizetni a tétet.

Nincsenek fogadási korlátozások

Sok fogadó elégedetlen volt az online sportfogadók szokásos kínálatával, mivel nem tudtak jelentős méretű fogadásokat kötni. Így oszlatták el annak kockázatát, hogy egyetlen fogadáson jelentős összeget veszíthessenek. A legtöbb kriptovalutákat elfogadó online sportfogadásnál azonban nincsenek maximális fogadási korlátok. Így a kriptovalutákkal történő sportfogadások nagyobb pénzügyi rugalmasságot adnak számunkra.

Magasabb összegű kifizetések

Az olyan kriptovaluták, mint a Bitcoin és az Ethereum segítségével tett fogadások a szerencsejáték-ipar legérdekesebb és legmodernebb fogadásai közé tartoznak. A kriptovaluták megkönnyítik a globális fogadásokat gyors kifizetésekkel. Arról nem is beszélve, hogy a kriptovaluta sportfogadás kifizetési arányai jelentősen magasabbak, mint a hagyományos bukmékereké.

Egyszerű átváltások

A tőzsdék és a peer-to-peer hálózatok egyaránt megkönnyítik a kriptovaluták adás-vételét. Különböző alkalmazások felhasználói között is lehet velük kereskedni. Ezzel lehetőséget nyújtanak a sportfogadóknak, hogy profitáljanak portfóliójuk értéknövekedéséből anélkül, hogy mindent egyszerre kellene felszámolniuk.

Anonimitás

A kriptovalutákkal a bukmékereknek nem kell olyan személyes adatokat megadniuk, amelyek nyomozáshoz vezethetnek, a fogadók pedig névtelenek maradnak. Emiatt a felhasználók anélkül élhetik mindennapi életüket, hogy attól kellene tartaniuk, hogy felfedik valódi személyazonosságukat, vagy botrányokba keverednek.

Minden díj törlése

A két leggyakoribb módja az online szerencsejáték számlák feltöltésének a hitelkártyák és a banki átutalások. Ezek azonban némi veszélyt rejtenek magukban. A hitelkártya-társaságok általában nem fogadják el a szerencsejátékok pénzbeli tétjeinek visszaterhelését.

Ilyen akadályba azonban nem ütközünk, ha kriptopénzzel van dolgunk. Az ügyletet nem kezeli semmilyen irányító szerv, és az egész műveletet egy elosztott főkönyvben, az úgynevezett blokkláncban rögzítik. Ennek eredményeképpen kevesebb lehetőség van a manipulációra.

Ebből levonható átfogó tanulság, hogy a Bitcoin mennyire befolyásolja a sportfogadási piac átalakulását. A BTC felemelkedése pedig a széles körben elterjedt sportfogadási piacot befolyásolta jelentősen. Ennek nagy része a valuták előbb felsorolt különleges tulajdonságainak köszönhető. A játékosok az egész folyamat során magasabb szintű nyitottságra és biztonságra számíthatnak.

A kriptovaluták sportfogadásra való használatának előnyei röviden

Először is, a kriptopénzek használatának hatalmas előnye, hogy megőrizheti személyazonosságát, amikor a kriptopénzek segítségével jó hírű online kaszinókban és sportfogadókban játszik. Ezenkívül nem kell több napot várni az érmék befizetése vagy kivétele során, mint a hagyományos kaszinók esetében. Arról nem is beszélve, hogy a kriptovaluta-kaszinókban jellemzően nagyobb fogadási limitek vannak, így vonzó lehetőség azoknak, akik szívesen vállalnak kockázatot, és nem zavarja őket a kriptovalutapiac általános volatilitása.

Összegezve

Egyre többen érdeklődnek az online sportfogadási szolgáltatások iránt most, hogy azok kriptovalutákat is használhatnak. Míg egyes szerencsejátékosokat visszahúz az, hogy alaposan meg kell vizsgálniuk az adott oldalon elérhető fogadásokat, mielőtt pénzt helyeznének el ott, sok szerencsejátékos ma már sokkal egyszerűbbnek találja az online fogadásokat, mintha egy fizikai sportfogadóhoz látogatna el.