Mit jelent a legújabb Bitcoin fork számára Elon Musk terve?

Elon Musk azt tervezi, hogy a Twitter/X-t az új PayPal-ként pozícionálja – tudd meg, mit jelent ez a legújabb Bitcoin fork számára!

A technológia és kriptovaluta világában hullámokat keltő Elon Musk a Twitter/X átalakítását tervezi a PayPal-hoz hasonlóan. Musk olyan utat képzel el, amely jelentősen kibővíti a Twitter/X kínálatát a puszta közösségi platformon túlra. Ez a stratégiai váltás érdekes következményekkel jár a kriptopénzek legújabb belépője, a Bitcoin Spark (BTCS), egy új Bitcoin fork számára.

Hogyan hat a Twitter/X online fizetési platform a BTCS-re

Tavaly novemberben Musk utalt arra a szándékára, hogy belép a fizetési iparágba, és lehetővé teszi a Twitter/X felhasználók számára, hogy pénzt küldjenek másoknak a platformon belül. A legújabb pletykák szerint a Twitter engedélyeztetni szeretné, hogy fizetési platformmá váljon az Egyesült Államokban. Ezzel párhuzamosan erőfeszítéseket tesznek az új szolgáltatás infrastruktúrájának fejlesztésére. Úgy tűnik, Elon Musk a Twitter/X átfogóbb átalakítását tűzte ki célul, és a szolgáltatások szélesebb körét kínáló, mindenre kiterjedő platformként képzeli el. Musk olyan koncepciókat vázolt fel, mint a peer-to-peer tranzakciók, megtakarítási számlák és bankkártyák az üzenetküldést, a fizetéseket és a kereskedelmet integráló új alkalmazás bevezetésének ambiciózus tervének részeként. A platform kezdetben a hagyományos valutákat és fizetési módokat fogja támogatni, később pedig a kriptovaluta-támogatás bevezetését is tervezik. Ez a platform közvetlen versenytársa lehet az olyan szolgáltatásoknak, mint a PayPal és az Apple Pay. Az online és bolti fizetések megkönnyítésén túl várhatóan pénzátutalási szolgáltatásokat is nyújt majd a felhasználók között, ami potenciálisan a BTCS víziójába illeszkedő innovatív alkalmazásokhoz vezethet.

Bitcoin Spark (BTCS)

A BTCS egy egyedülálló koncepciót vezet be, a Proof of Process (PoP) nevű eljárást, amely egyesíti a PoS és PoW mechanizmusok legjobb tulajdonságait, miközben a hagyományos kriptovaluták hiányosságait is kezeli. A Bitcoin Spark alkalmazáson keresztül történő tét és számítási teljesítmény beépítésével a BTCS célja, hogy szélesebb körű részvételt ösztönözzön.

Az erőforrás-igényes hálózatokkal ellentétben, amelyek jelentős energiát fogyasztanak a tranzakciók ellenőrzéséhez, a BTCS figyelemre méltó hatékonysággal működik. A hálózat lehetővé teszi, hogy a kisebb teljesítményű eszközök is részt vegyenek a bányászatban és a tranzakciók érvényesítésében, növelve ezzel az érvényesítők számát és javítva a biztonságot. A BTCS lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzájáruljanak a bányászathoz és a tranzakciók feldolgozásához a szükséges feldolgozási teljesítményükkel. Ez a megközelítés összhangban van a PoS elvekkel, és a PoW révén az aktív részvételt is hangsúlyozza. A jutalmakat a birtokolt tét és az elvégzett számítási munka határozza meg, elősegítve a méltányosságot és a decentralizációt. A platform egy okosszerződéses réteget is tartalmazni fog, ami utat nyit a különböző dAppok és felhasználási esetek számára. Egy BTCS pénztárca is készül, amelyet a projekt indulása után vezetnek be. A KYC-megfelelőség és az auditálási tanúsítványok stabil infrastruktúrát garantálnak a befektetőknek.

A BTCS ICO negyedik fázisa még csak most kezdődik, és a befektetők rohannak, hogy a megfizethető 2,25 dolláros áron és izgalmas kiegészítő bónuszokkal megszerezzék a tokeneket.

Elon Musk nettó vagyona

2023. augusztus 30-án Elon Musk a világ leggazdagabb embere címet viseli, becsült nettó vagyona mintegy 240 milliárd dollár. Musk áll a SpaceX magánrepülőgépgyártó vállalat élén, amelynek vezérigazgatójaként és vezető tervezőjeként tevékenykedik. Emellett az elektromos autókra és a tiszta energiára összpontosító Tesla, Inc. vállalatnál is vezérigazgatói és terméktervezői szerepeket tölt be. 2022 októberében felvásárolta a Twittert, amelyet azóta X-re keresztelt át. Musk társalapítója volt a PayPalnak, és számos más vállalkozásban is részt vesz. Emlékezetes, hogy Musk 1999-ben alapította az X.com-ot, egy korai online bankot, amely később egyesült a PayPal-lal, a fizetési iparág egyik vezető szereplőjével.

Paypal részvény árfolyam

A PayPal stabilcoin piacra való belépése hatással van mind a kriptoiparra, mind a PayPal részvényárfolyamára.  Jelenleg 62,50 dolláron áll, ami mérsékelt vételre utal. A PayPal belépése más pénzügyi szereplőket is arra ösztönözhet, hogy belépjenek a kriptopiacra. A PayPal proaktív megközelítése előnyös lehet a kriptovaluták, különösen a Bitcoin Spark, egy ígéretes új Bitcoin-fork elfogadásának szempontjából.

Tudj meg többet a Bitcoin Sparkról:

Honlap: https://bitcoinspark.org/

BTCS token: https://network.bitcoinspark.org/register

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***