Mit lép az árfolyam a BNB égetésre, és mi a helyzet a TCRV tokennel?

Ismét túl vagyunk egy BNB égetésen, az árfolyam azonban a nyári hőségben nem igazán bír megmozdulni. Mindeközben a TCRV token töretlenül tör előre, maga mögött hagyva a medvés hangulatot.

A bikáknak az elmúlt napokban nem sikerült 244 dollár fölött tartani a BNB árfolyamát, és a medvék ismét megpróbálták megerősíteni pozíciójukat. Fontos árfolyamszintnél járunk, amit a kriptovaluta támogatóinak érdemes megvédeniük, mert egy lefelé történő elmozdulás megkérdőjelezheti a 220 dolláros támaszszintet. A legvalószínűbb forgatókönyv jelenleg, hogy a hónap végére az árfolyam a 235-245 dolláros sávban fog magára találni, de azért ne igyunk előre a medve bőrére.

Forrás: TradingView

Mi az a BNB égetés?

A Binance vezető kriptovaluta tőzsde nemrégiben fejezte be a negyedéves BNB égetését, amelynek keretében mintegy 1,99 millió BNB-t semmisítettek meg. A befektetők számára ez nagy öröm, hiszen az esemény csökkenti a teljes kínálatot. Leegyszerűsítve ez annyit tesz, hogy az égetést követő napokban a BNB árfolyama felélénkül (vagy legalábbis fel kellene élénkülnie), mivel a forgalomban lévő kínálat csökken. Az égetés keretében a tokeneket egy olyan „halott” tárcára küldik, amelynek ismeretlen a kulcsa, így soha nem lehet hozzáférni. A Binance célja, hogy összesen 100 millió BNB maradjon a végső kínálat. Azzal ugyanis, hogy kevesebb BNB létezik, a fennmaradó tokenek egyre ritkábbá és értkésebbé válnak. Az árfolyam kiugrások azonban gyakran csak átmenetiek. Hosszú távon pedig általában elhanyagolható hatással vannak a token értékére, ahogyan azt a BNB mostani teljesítménye is mutatja.

Több Binance felhasználó szkeptikusan áll a tőzsde legutóbbi negyedéves égetéséhez, ráadásul odáig fajult a helyzet, hogy már Changpeng Zhao (CZ) tweetjeit Sam Bankman-Fried, a bedőlt FTX kriptotőzsde fejének bejegyzéseivel hasonlította össze. A pesszimizmus háttere egyébként a SEC által indított per lehet, a hatóságok ugyanis a céget és annak vezérigazgatóját szövetségi értékpapírtörvények megsértésével vádolják.

A BNB 2021 szeptemberében érte el történelmi csúcsát, amikor is 600 dollár fölé kúszott az árfolyam, a token piaci kapitalizációja pedig megütötte a 90 milliárd dolláros szintet. Az év eleje óta a kriptopénz azonban a 200 és a 300 dolláros zóna között ingadozik, jelenlegi tőkeértékével (ami közel 38 milliárd dollár) pedig ismét az 5. legnagyobb kriptovalutaként tengeti mindennapjait, miután az XRP a negyedik helyre került.

Forrás: CoinMarketCap

Lelkesek a TCRV befektetők

A szabályozások és a kriptopiac aggodalma közepette a Tradecurve kereskedési platform kíván megoldást nyújtani, mely egyesíti a DEX-ek és a CEX-ek előnyeit. A hibrid megoldás keretében a platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovaluták mellett többek között részvényekkel, devizákkal és ETF-ekkel is kereskedjenek. Annak érdekében pedig, hogy ne kerüljön a szabályozók kereszttüzébe, egy Proof of Reserves (PoR) rendszert is bevezet, mely biztosítani fogja a platform átláthatóságát és megbízhatóságát.

A Tradecurve natív tokenje, a TCRV árfolyama júniusban 0,01 dollárról 0,018 dollárra szökött fel, júliusban pedig ismét emelkedő tendenciát mutatott. Az előértékesítés jelenleg a 4. szakaszában van, az 5. szakasz a jövő héten kezdődik, amikor várhatóan 0,025 dollár lesz egy TCRV értéke. Mivel pedig a kereskedési platform hidat képez a kriptovaluták világa és a származékos piac között, a szakértők kifejezetten pozitívan állnak a Tradecurve jövőbeli teljesítményéhez. A token mögött álló csapat 2023-ra 1,5 dolláros árfolyamot tűzött ki maga elé, aminek elérése, tekintettel az előértékesítés eddigi eredményeire, egyáltalán nem lehetetlen.

***Figyelem! Fenti írásunk egy támogatott vendégtartalom. A BitcoinBázis szerkesztősége semmilyen formában nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját az extrém kockázatos kriptovaluta, CFD, token, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj, invesztálj és játssz felelősségteljesen.***