A SEC beperli a Binance-t és Changpeng Zhaót

A Bloomberg alig néhány perccel ezelőtt jelentette, hogy az amerikai SEC (Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) beperli a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéjét, a Binance-t és a vezérigazgatóját, Changpeng CZ Zhaót a szövetségi értékpapírtörvények megsértése miatt.

A vállalat már egy másik perrel is szembenéz, amelyet nemrégen a Határidős Árutőzsdei Bizottság (CFTC) indított a kriptopénz váltóval szemben. Mint arról még márciusban beszámoltunk, a CFTC azt állította, hogy a Binance nem regisztrált kripto-derivatív termékeket kínált, és arra buzdította az amerikai ügyfeleket, hogy VPN-ek használatával megkerüljék a megfelelőségi ellenőrzéseket. A CFTC akkor külön kiemelte Zhao szerepét, aki a hatóság szerint tudta, hogy a vállalat tevékenysége a regisztrációs és szabályozási követelmények hatálya alá tartozik, mégsem foglalkozott vele.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) a mai napon azt állította, hogy Binance kriptotőzsde az amerikai hatóságok engedélye nélkül működtette a tőzsdét.

Changpeng Zhao természetesen azonnal reagált a villámsebességgel terjedő hírre. A Binance feje a Twitteren azt írta, hogy a cég csapata készenlétben áll, hogy biztosítsa a platform stabilitását, azaz a ki-és befizetéseket. A vállalat amint megtud valamit, további információkkal fog szolgálni.