Mit rejt a jövő az ingyenes tárcák számára?

Rengeteg kriptovaluta befektető tartja ingyenes online pénztárcáiban digitális vagyonát, de vajon megéri ezen spórolni?

Az ingyenes tárcák többsége veszteséges

Számos ingyenesen használható tárca küzd az életben maradásért, hiszen rendkívül nehéz pénzt keresni egy olyan termékkel, melynek használata ingyenes. Azt tudjuk, hogy a tőzsdék szép kis összegeket zsebelnek be a tranzakciós díjakból, azonban a tárcák számára ez nem megoldás. Sajnos ez ahhoz vezetett, hogy a jelenlegi tárca piacot többnyire veszteséges vállalatok jellemzik. Egy veszteséges vállalat persze nem tud megfelelő mennyiségű pénzt költeni biztonsági intézkedésekre, amit az utóbbi időben történt hackek is bizonyítanak (Electra, Agama, Copay).

Több tárca a megoldást a fizetős szolgáltatásokban látja

Tranzakciós díjak kiszabása helyett, számos online tárca próbál fizetős szolgáltatásokból pénzhez jutni, amelyek az ingyen verzióban nem elérhetőek. Az Atomic Wallet és a Coin.Space például lehetővé teszik felhasználói számára, hogy kriptót vásároljanak bankkártyával közvetlenül a tárcán keresztül. Az Atomic Wallet 2 százalékos jutalék vagy 10 dollár ellenében teszi mindezt. Sajnos jelenleg az ilyen és ehhez hasonló módszerek képezik az egyetlen lehetőséget a tárcák számára, hogy bevételhez jussanak. Természetesen az online tárcák még így is messze elmaradnak a hardver tárcák által generált bevételtől.

A Ledger tavaly októberi bejelentése szerint 1.3 millió tárcát adtak el, amely 76-tól 150 millió dolláros bevételnek felel meg. Ilyen mértékű tőke hiányában az ingyenes tárcák számos veszélynek vannak kitéve, hiszen nem tudnak elég embert alkalmazni a tárcák maximális biztonságának megőrzése érdekében.

A tárcák jövője

Az említett problémák ellenére több tárca is hosszútávra tervez. A BlueWallet társalapítója, Nuno Coelho, szerint a jövőben a tárcák ki tudják majd elégíteni a felhasználók minden kriptovalutákkal kapcsolatos szükségleteit.

„Segíteni fognak megvédeni a Bitcoin portfóliód, segítenek majd, hogy okosabban költs, adatbiztonságot biztosítanak, ha szükséged van rá és elősegítik majd a Bitcoin könnyebb használatát.”

A Facebook kriptovalutájának megjelenésével olyan elméletek is születtek, melyek szerint a jövőben a tárcákkal kapcsolatos igényeket óriás tech vállalatok fogják majd kielégíteni. A magyar Wasabi Wallet társalapítója, Harmat Bálint, ezt több mint valószínűnek tartja a kriptovaluták széleskörű elterjedésével.

„Nemsokára az ’’átlagemberek’’ is csatlakoznak majd a kriptovaluta piachoz, és valószínűleg megbízható neveket keresnek majd. Nehéz elképzelnem, hogy az Apple vagy a Google még nem dolgozik valamilyen megoldáson ilyen téren.”

Az persze egy másik kérdés, hogy mennyire bízunk az említett cégekben adatbiztonság terén, viszont minden bizonnyal jó hatással lesznek a széleskörű elterjedésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük