10 BTC támogatást nyert a magyar fejlesztésű Wasabi tárca

Hajdú Gergely, a magyar fejlesztésű Wasabi tárca mögött álló Zksnacks cég társalapítója és CEO-ja a Twitteren jelezte, hogy cége 10 BTC bounty jutalmat kapott a CoinJoin technológia terén végzett munkáért.

A 20 BTC-s jutalmon a JoinMarket fejlesztőivel közösen osztoznak és Peter Wuille, a Bitcoin vezető fejlesztője jelentette be a BitcoinTalkon.

“Üdv mindenkinek,

ez egy bejelentés arról, hogy megjutalmazzuk:
* 10 BTC-vel a JoinMarketet, az első praktikus CoinJoin megoldásért és a folytatólagos kutatásért, amit e területen végez.
* 10 BTC-vel a Wasabit, amiért egy végfelhasználó számára hozzáférhető megoldást fejlesztett és hozzájárul a szélesebb elfogadottsághoz.

Az alap maradéka olyan jövőbeni megoldásoknak megy, melyek mindenre kiterjedő hatást gyakorolnak az ökoszisztémára.

Akik figyelik, 822f559df14894bd57bdd1ef0ab983228b7816a69d035cc1c5d18fb569ee5e94 a kifizetés tranzakciója, több egyéni támogatót is jutalmazva, ahogy azt a nyertes projektek kérték és összesítve a maradék bounty alapot egyetlen UTXO-ba. Logikusan ez egy coinjoin tranzakció más utalásokkal mixelve.”

Az összeg forintra számítva mintegy 25 millió forintnak felel meg.

Mi az a CoinJoin?

Merülhet fel sokakban a kérdés.

A CoinJoin, azaz cointársítás, egy olyan módszer, amellyel visszakövethetetlenné tehetjük a bitcoin tranzakciókat. Gregory Maxwell fejlesztő állt elő vele először annak érdekében, hogy a bitcoin felhasználóknak ne kelljen felfedniük a kilétüket. Az ötlet egyszerű: amikor két felhasználó tranzakciót szeretne végrehajtani, és ha a tranzakciót közösen hajtják végre, akkor az információjuk privát marad vagy legalább nagyon nehéz lesz lenyomozni.

A Wasabi az első, mely felhasználóbarát módon képes volt integrálni a coinjoin technológiát a tárcájába. Sikerükre a nemzetközi bitcoin fejlesztői ökoszisztéma és az akadémia körök is felfigyeltek, pár hete meghívást kaptak a nagy presztízsű MIT bitcoin konferenciára is mint előadó, illetve fellépnek a San Franciscóban megrendezésre kerülő Bitcoin 2019 konferencián (melyre van egy 25%-os kedvezménykódunk: DIST25).

Februárban Hajdú Gergely CEO a BitcoinBázis kérdésére azt nyilatkozta, hogy a Wasabi wallet iránt drasztikusan nő az igény: 2019. februárig még csak 9000 BTC-nyi (22 Mrd Ft) bitcoin tranzakciós volumennél tartottak, mára az összeg mintegy ~88 milliárd forintra, 36 000 BTC-re emelkedett.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük