A MOBU ökoszisztéma és technológia a részvénytoken projekt mögött

Kezdetben vala a bitcoin. Forradalmi p2p digitális pénz ami alapjaiban változtatja meg a pénzügyi szektort. A kriptovaluta gyorsabb, olcsóbb és sokkal biztonságosabb mint bármely más valuta a világon. Aztán jött az ether és az Ethereum blokklánc platform. Lényegében lehetővé teszi mások számára, hogy létrehozzák a saját láncukat és kifejleszhessék a saját tokenjeiket.

A token generálás és elosztás könnyedsége az Ethereum mainnet segítségével több ezer új platform megszületéséhez vezetett. Mindegyik egyedi ötlettel és ígéretekkel hangosan hirdeti, hogy az övék lesz a jövő kriptovalutája. A tengernyi tokennel és koinnal a piacon a verseny is egyre élesebb.

MOBU Token

A MOB20 jelöli a MOBU tokeneket. Használni elsősorban a Mobu platformján belül lehet és ezt a Mobu cég minden egyes alkalommal kihangsúlyozza. Lényegében a MOBU token egy hasznossági token (utility token) mivel a MOBU ökoszisztémán belül lehet csak használni.

A MOB20 token hamarosan elérhető lesz 0.15$ dolláros áron a cég honlapján.

A MOBU ökoszisztéma

A MOBU platform hét különálló entitást foglal magában, melyek közösen adják a platform architektúráját:

  • Kibocsátók: Azok a cégek, melyek részvényeket szeretnének eladni a platformon keresztül. Dönthetnek az értékpapírok összetettségéről, a joghatóságokról, a mennyiségről és az értékpapír értékéről. Miután meghatározásra kerülnek a paraméterek, kapcsolatba léphetnek más csapatokkal a MOBU platformon, akik szintén részvénytoken kibocsátását tervezik.
  • Fejlesztők: Azok a létfontosságú szoftverfejlesztők, akik segítik a kibocsátókat az okos szerződés megírásában az értékpapírok elosztása érdekében. A fejlesztők képesek lesznek értékelni a más fejlesztők által írt szerződéseket, hogy megbizonyosodjanak róla, nincsenek kiskapuk vagy hátsó ajtók, melyeket a támadók ki tudnának használni veszélyeztetve a token ökoszisztémájuk fenntarthatóságát.
  • KYC ügynökök: Azok a személyek akik a KYC (ismerd az ügyfeled) és AML (pénzmosás elleni) eljárásokért fognak felelni a MOBU platformon. A világ számos pontján lesznek irodák felállítva, ahova a befektetőknek személyesen kell befáradni és igazolni személyazonosságukat ahhoz, hogy részt vehessenek az ICO-kban. A KYC ügynököknek fizetniük kell a regisztrációjukért, ami ösztönzőként kíván szolgálni annak érdekében, hogy megakadályozzák a hamis KYC jóváhagyásokat. A befektetők hitelesítéséből befolyó díjakat később visszakapják.
  • Befektetők: Azok a magánszemélyek, cégek és szervezetek akik a MOBU platformon keresztül szeretnének értékpapírokat vásárolni. Csakis azután vásárolhatnak miután a KYC ügynökök hitelesítették személyazonosságukat és legitimitásukat. Amint jóváhagyásra kerültek, a befektetők bármelyik ICO-ba befektethetnek vagy kereskedhetnek a részvénytokenjeikkel. A kibocsátóknak jogukban áll meghatározni a fizetés módját.
  • Jogi képviselők: azok a személyek, akik tenderek és ajánlatokat írnak ki a részvény kibocsátás végrehajtásához. A kibocsátók okos szerződésen keresztül díj ellenében rájuk bízhatják a kibocsátási eljárást.
  • Escrow szolgáltatók: Mivel a kibocsátók nem férhetnek hozzá az összes ICO során gyűjtött forráshoz a befektetők jogainak és az ICO ütemterv kivitelezése érdekében, ezek a szolgáltatók zárolni fogják a forrásokat okos szerződések révén és a kibocsátók által meghatározott időpontban kerülnek feloldásra.
  • Bankok: A bankok esszenciális részét fogják képezni a MOBU architektúrának mivel a MOBU meg szeretné könnyíteni azon befektetők belépését az ökoszisztémába, akik elsősorban hagyományos valutákkal rendelkeznek. Azt jelenti, hogy még ha egy akkreditált befektető nem is rendelkezik kriptovalutákkal vagy tokenekkel az ICO-ban való részvételhez, képesek lesznek fiat pénzt utalni jóváhagyott bankokon keresztül hogy a) befektethessenek az ICO-ba, vagy B) átválthassák azt kriptovalutára, ha az ICO korlátozásokat vezet be.

MOBU ökoszisztéma és technológia a részvénytoken projekt mögött

A platform üzleti modellje egyenes és nyilvánvaló: egy kibocsátó ajánlatot tesz egy ICO-ra, a jogi képviselő bead egy pályázatot, hogy eljárjon a kibocsátó nevében. A kibocsátó kiválasztja a legjobb pályázatot és az értékpapír átlép az ICO fázisba.

Ha egy befektető invesztálni szeretne az értékpapírba, először át kell esnie a KYC azonosításon. Ez egy egyszeri eljárás és nem igényel újbóli ismétlést. Ezek után a hitelesített befektető már vásárolhat tokeneket. A befektetendő pénz származhat közvetlenül a jóváhagyott banktól is.

Miután a részvények eladásra kerültek, tartani lehet osztalékért vagy kuponokért, de el is lehet adni az akkreditált befektetőknek.

A folyamat során a MOBU token megkerülhetetlen szerepet játszik azzal, hogy egy hasznossági token és általa új blokklánc alapú szintre emelkedik a hagyományos értékpapír kereskedelem és kibocsátás.

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését. A Bitcoin Bázis semmilyen formában nem vállal felelősséget a közleményben leírt termék vagy szolgáltatás használata következtében bekövetkező esetleges kárért és veszteségért.***

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.