Az ethereum okos szerződések száma 5000-ről 90000-re nőtt egy év alatt

Az elmúlt egy év során jelentősen megnövekedett az ethereum hálózatának kihasználtsága, mivel az ERC20 okos szerződések száma majdnem meghússzorozódott.

Robbanásszerűen nőttek az okos szerződések száma

Az ethereum hálózatán keresztül elérhető okos szerződéseket az ERC 20 standardnak köszönhetően ma már széleskörűen alkalmazzák. Köszönhetően a mindenféle tokenek és ICO projekteknek mára már majdnem 100,000 okos szerződés van forgalomban. Ezzel szemben tavaly augusztusban még csak 5000 volt elérhető.

Mivel az ethereum mindenki számára nyitott, bárki előállhat egy új ötlettel, melyet az okos szerződések révén le tud programozni. Az ethereum blokklánca tulajdonképpen már egy platform a többi platform részére. A decentralizált applikációk (dAppok) önmagukban is új applikációkat teremtenek és kommunikálnak egymással. Mint például a CryptoKitties esetén, a cicák versenyezhetnek, harcolhatnak vagy tulajdonképpen bármit megtehetnek egymással.

Bár vannak más token standardok is, mint például az ERC721, ez azonban még nem terjedt el annyira, mint az ERC20 szabvány, így várhatóan még több okos szerződés képződik majd a közeljövőben az ethereum blokkláncán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük