Monerót lopó malware kóddal fertőzték meg a hivatalos XMR tárcát

Az anonim pénzügyi tranzakciókat kínáló Monero kriptovaluta weboldala arra figyelmezteti felhasználóit, hogy hackerek betörtek az oldalára és egy érmelopó malware kódot helyeztek el az egyik CLI tárcafájljában.

“A http://getmonero.org oldalon elérhető CLI az elmúlt 24 óra során feltörték. Még folyik a nyomozás,” írta a Twitteren egy Monero fejlesztő.

Noha a vizsgálat még zajlik, a projekt vezető fejlesztői kiadtak egy közleményt, amely megerősíti, hogy a CLI [Command Line Interface] tárca bináris fájljait letöltők rövid ideig veszélynek voltak kitéve.

A CLI tárcák könnyen használható konzolprogramok, szemben a grafikus felülettel rendelkező GUI tárcákkal.

Azoknak a felhasználóknak, akik tegnap töltöttek le a bináris fájlokat, és nem tudták ellenőrizni a fájlok integritását, azok mindenképp tegyék meg – tette hozzá a fejlesztő.

“Ha a hash nem egyezik, NE futtassa a letöltött fájlokat. Ha már futtatta őket, akkor a (valószínűleg rosszindulatú) futtatható fájlokkal megnyitott pénzt azonnal vigye át a monero tárca biztonságos verziójára (az általunk említett biztonságos online verzióra – de minden esetben ellenőrizze a hasht),” – tették hozzá.

A hashek integritásának ellenőrzésére itt találtok útmutatót.