Mongólia legnagyobb bankja kripto-szolgáltatásokat kínál

Mongólia lassú, de stabil léptekkel halad a kriptobarát nemzet címe felé. A Belső-Ázsiában található köztársaság legnagyobb bankja hamarosan kriptovalutához kapcsolódó szolgáltatásokat fog kínálni az ügyfeleinek: letétkezelést, utalást és kriptoeszköz-kezelést.

A DDaily hírportál szerint a Hexland nevű blokklánc vállalat – amelyet egyébként a Samsung korábbi fejlesztői alapítottak – és a Delio technológiai vállalat megállapodtak abban, hogy leszerződnek az ulánbaatari székhelyű Mongóliai Kereskedelmi és Fejlesztési Bankkal, vagy röviden csak TDB Bankkal. Ez Mongólia egyik legrégebbi bankja, melynek 50 fiókja van az országban. A helyi média arról számolt be, hogy nemcsak e három fél között jön létre a partnerség, hiszen egy mongol ásványi anyag és blokklánc vállalat, az MDKI is csatlakozna a kezdeményezéshez. Az MDKI egyébként a Bitfury kriptobányászati óriás partnere már egy jó ideje.

A TDB Bank elsősorban a vállalati ügyfelekre fókuszál, több mint 400 mongol cégnek kínál különféle banki szolgáltatásokat, a hitelnyújtástól kedzve a pénzügyi tanácsadásig.

A Hexland blokklánc intelligens szerződések létrehozásával és ellenőrzésével, valamint a tárcafejlesztéssel foglalkozik. A Delio egyik meg nem nevezett tisztviselője a DDaily-nek azt nyilatkozta, hogy ezen partnerség révén „teljes erővel lépünk a virtuális eszköz globális pénzügyi piacára.” Azt viszont még nem tudni, hogy hivatalosan mikortól is lesznek elérhetőek a kriptovaluta szolgáltatások a lakosság számára.

Ulaanbaatar város közigazgatása még 2019-ben partneriségi megállapodást kötött egy Terra nevű dél-koreai blokklánc vállalattal, amelynek hála a közüzemi számlákat és az állami támogatásokat blokkláncon rögzítették és a kifizetésekhez Terra stabilcoint használtak. Mongólia 2018 óta tesz komolyabb lépéseket a kriptovaluta és a blokklánc ipar felé. Ezt bizonyítja az is, hogy még abban évben egy helyi telekommunikációs vállalat engedélyt kapott a központi banktól arra, hogy saját digitális valutát bocsásson ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük