Morgan Creek: A Bitcoin a rekordértékéhez képest 85%-ot fog esni, ott megáll

Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digitális Eszköz divíziójának egyik dolgozója szerint a Bitcoin rekordértékéhez képest összesen 85%-ot fog zuhanni – de ott meg is áll. Pompliano a CNBC Squawk Boxában adott interjúban beszélt részletesebben a témáról.

“85% százalékos zuhanás lesz a rekordértékhez képest, addig megyünk lefelé. Ez kb. 3000 dollárt jelent majd. Ehhez már nagyon közel kerültünk a hétvége folyamán, de egyik kicsit még valószínűleg esni fog.”

Utána azzal folytatta, hogy mindez azonban nem aggasztó; ő inkább egy egészséges korrekciónak látja, hiszen a Bitcoin eddig inkább túlértékelt volt.

“A Bitcoin 2017 decemberében túlértékelt volt. Ebben az évben pedig többen adnak el, mint akik vesznek, így nyilván az ár is lemegy. De három dolgot nem szabad elfelejtenünk. Egy: van egy tranzakciós elszámolási réteg. Ez a legbiztosabb a világon. Ennek pedig érni kell valamit, nem lehet hirtelen nulla.”

“Kettő: ez a legjobban teljesítő eszköz az elmúlt 10 évben. Jobb, mint az S&P, a Dow, a Nasdaq a leghosszabb bikapiacán. És igen, két több, mint 80%-os esést tapasztalt meg közben, de az elmúlt két évben mégis 400%-ot növekedett az értéke” folytatta. “Három: és ezt mind az emberek csinálták kiskereskedelmi szinten, nem a nagyvállalatok.”

Bitcoin buborék?

A show egy másik kommentátora arról kérdezte ezután, hogy véleménye szerint a Bitcoin buborék miért lenne más, mint a tulipán mánia volt 400 évvel ezelőtt Hollandiában.

Erre Pompliano ezt mondta:

“Szerintem a legfontosabb azt megnézni, hogy 2017 során az összes vásárló kiskereskedő volt, ugye? Most 2018-ban látjuk, ahogy az árak leestek, most jönnek be az intézmények. És amiről sokan nem beszélnek az ez: ezek az intézmények nem a tőzsdén vásárolnak. Ők is az OTC piacon vannak, ami nem egy átlátható dolog. Szóval szerintem, amit most látunk az a korábbi kiskereskedők kimosása…”

Ezután egy bányászatról szóló kérdéssel szakították meg, amit gyorsan letudott. Végül még egyszer biztosította a közönséget arról, hogy a Morgan Creek továbbra is fog Bitcoin vásárlással foglalkozni: az ő “mély meggyőződésük” nem változott.

A Morgan Creek egyébként egy Digital Asset Index Fund társtulajdonosa a Bitwise Asset Management mellett. Ez az alap ad lehetőséget intézményi klienseknek arra, hogy kényelmesen jussanak hozzá olyan digitális eszközökhöz, mint a Bitcoin, az Ethereum vagy szinte bármely más tokenizált eszköz.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük