Most már a Cardano a harmadik legértékesebb kriptovaluta

A cikk írásának pillanatában a Cardano tokenje, az ADA történelmi csúcsokon jár és 2,5 dollár felett kereskednek vele. És a rendkívüli növekedéssel együtt járt az is, hogy most már piaci kapitalizáció tekintetében az ADA megelőzte a Binance natív tokenjét is. Az adatelemzőktől származó információk szerint az ADA piaci kapitalizációja 80,7 milliárd dollár körül mozog. Jelentősen megelőzve ezzel a 72 milliárd dollár körül álló BNB-t. És nem tudni még, hogy hol a határ, ugyanis a token ára egyetlen nap alatt emelkedett 19%-ot és tovább folytatja őrületes növekedését. Persze ennek tükrében a piaci kapitalizáció is változik, de jelenleg elég erőteljesen a harmadik a Cardano.

Bitcoin Bázis Cardano

Ez a Cardano szárnyalásának fő oka

Nem túlzás az őrületes jelző, hiszen július 21.-éhez képest 150%-ot emelkedett az ADA árfolyama. Értelemszerűen nehéz pontos számokat írni egy ilyen változó piacon, de aktuálisan 2,5 és 2,6 dollár között kereskednek egy ADA tokennel. Az erős kereslet nagyjából május óta jellemző a Cardanóra. Úgy tűnik, hogy az Alonzo-frissítés volt az, ami nagyon komoly hatással volt a befektetői hangulatra. A frissítés elvileg október elsején érkezik majd. De már most lehet hallani olyan hangokat, amelyek szerint csak ennél később kerülhet élesbe.

Az Alonzo végre elhozza a várva várt okosszerződéses funkcionalitást a Cardanóra, ami sokak szerint az egész hálózat legnagyobb gyengesége volt eddig. A Cardano hálózata jelenleg egy több fázisból álló fejlesztési szakaszon megy keresztül, és most a Goguen fázisban fogják bevezetni az okosszerződéseket. A folyamatos fejlesztésektől azt remélik a fejlesztők, alapítók és az egész kriptos közösség, hogy az Ethereumhoz és más decentralizált app platformokhoz képest jóval skálázhatóbb és stabilabb megoldás jöhet majd létre. És ehhez nagyon jó úton halad a Cardano. Hiszen most már felzárkózott és a harmadik legnagyobb kriptovaluta lett az ADA-ból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.