Most már a Google is magára hagyja a Windows 7 és 8 felhasználókat

Az valószínűleg senki számára nem meglepetés, hogy bár a Microsoft már nem támogatja a Windows 7 és Windows 8 operációs rendszereket, még mindig elég sokan használják ezeket. Viszont most olyan hír érkezett, ami aztán végleg arra kényszerítheti az embereket, hogy továbblépjenek. A Google bejelentése szerint többé nem ad ki frissítést a Chrome böngészőhöz ezeken az operációs rendszereken.

A Google döntése lehet az utolsó tőrdöfés a Windows 7-nek

Mivel messze a Google Chrome a legnépszerűbb böngésző a világon, ez a döntés azért elég komoly tényező lehet a Windows 7 és Windows 8 operációs rendszerek számának csökkentésében. Ha valaki ilyen régi operációs rendszert használ és mellette Chrome-ot is, az nem legyinthet rá a hírre. Hiszen ez azt jelenti, hogy többé az újonnan megjelenő malware-ek ellen sem lesz védelem vagy éppen feltárt sebezhetőségek sem lesznek már kezelve. Azért ez már elég súlyos aggály. Hiszen ha sem az operációs rendszerünk, sem a böngészőnk nincs frissítve, könnyedén belefuthatunk egy komoly problémába. A Windows 8 kifejezetten nem volt kedvelt rendszer, ellentétben a Windows 7 rendszerével.

Mert hiába állították le a Windows 7 támogatását 2020. január 14-én, statisztikák szerint az összes Windows felhasználó közel 10%-a még mindig ezt a rendszert használja. Ez sok millió embert jelent a mai napig. Főleg ha belegondolunk, hogy még mindig csak a Windows felhasználók 18%-a használja a Windows 11-et. Nem is kell amúgy sokat gondolkodni azon, hogy mit kell tennie egy Windows 7 felhasználónak, aki Chrome-ot is használ. Vagy új operációs rendszerre kell váltani, vagy a Chrome-ot le kell cserélni egy olyan böngészőre, ami még mindig támogatja a Windows 7 rendszerét. Ilyen például a Firefox. De persze ahhoz is megszűnhet a támogatás bármikor. Szóval egy régebbi Windows felhasználónak érdemes elgondolkodnia, hogy vált a Microsoft termékéről másra vagy tényleg megpróbálja az új verziót.