Most már bankkártyával is vehetünk kriptot az Uniswapen

December 20-án a decentralizált kriptotőzsde, az Uniswap bejelentette, hogy mostantól lehetőség lesz a webes applikációján keresztül kriptovalutákat vásárolni debit kártyával, hitelkártyával és banki átutalással is. Ez a lehetőség a Moonpay nevű céggel kötött partnerségnek köszönhetően lesz majd elérhető a felhasználók számára. A banki átutalás lehetősége a legtöbb amerikai felhasználónak, az angol és brazil felhasználóknak és a SEPA felhasználóknak lesz elérhető.

Az Uniswap igyekszik még több felhasználót szerezni

Az Uniswap bejelentéséből kiderült az is, hogy mostantól a felhasználók pillanatok alatt konvertálhatnak fiat pénzből kriptovalutákat az Ethereum mainneten, a Polygonon, az Optimismen és az Arbitrumon. Első körben az Uniswap a DAI, ETH, USDC, USDT, wBTC, wETH kriptokat támogatja majd a fent említett új lehetőséggel. Az Uniswap mindig igyekezett hangsúlyozni, hogy egy decentralizált tőzsde megbízhatóbb opció, mint egy centralizált kriptotőzsde. Hiszen előbbieknél a felhasználók maguk kezelik a tárcáikat, a főkönyv teljesen transzparens, a protokollokat nem lehet módosítani és így tovább.

Amiért azonban mégis még mindig kevésbé népszerűek, az a tény, hogy nem igazán könnyű egy felhasználó számára a csatlakozás. Reménykedik benne a cég, hogy az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseinek köszönhetően sikerül azért javítani ezen a folyamaton. Mondjuk tegyük hozzá, hogy az Uniswapnek nem kellenének olyan ügyek, mint még novemberben. Akkor a platform módosította az adatkezelési szabályzatát, így pedig lehetővé tette, hogy nyilvánosan elérhető blokkláncadatokat, a felhasználók böngészőjére, eszközeire és tevékenységére vonatkozó adatokat gyűjtsön. Ezért nem annyira lelkesednek azóta sem a kriptos közösségben.