A moszkvai tőzsde ICO tanácsadással bővítené portfólióját

A moszkvai tőzsde, a MOEX már egy olyan infrastruktúrán dolgozik, amely révén elsődleges token kibocsátásokat, azaz ICO-kat tudnak majd lebonyolítani.

A moszkvai tőzsde már készül az ICO-k fogadására

A Reuters beszámolója szerint a MOEX ICO részlege már idén is elindulhat.

A tőzsde egy olyan technológiai infrastruktúrán dolgozik, mely révén saját kriptopénzek és tokenek kibocsátásában tudják segíteni majd az ügyfeleiket. A moszkvai tőzsde igazgatója,  Alexander Afanasiev hozzátette, hogy a tokeneket nem fogják listázni a tőzsdén, de a kibocsátóknak információkkal szolgálnak és a befektetőket is tájékoztatják majd.

„Jelenleg a hagyományos pénzeszközök szemszögéből nézzük az ICO-kat, mert a kriptopénzeknek egyelőre nincs legális jogi státusza az országban.”

Emellett pedig határidős ügyleteket is értékesítenek majd a token kibocsátásokra vonatkozóan, ha kellő kereslet jelentkezik erre. Jelenleg végzik a piackutatást a lehetséges befektetők körében, hogy milyen termékekre van igény.

Ha valamilyen formában bekerülnek a kriptopénzek a moszkvai tőzsde portfóliójába, az mindenképpen nagy lépésnek számít. Az orosz tőzsde ugyanis a világ egyik nagy pénzügyi központja, több, mint ezer milliárd dolláros havi forgalmával.