A kriptobálnák tömeges Ethereum és Uniswap transzferekkel mozgatják a piacot

A kriptopiac legnagyobb szereplői, az úgynevezett “kriptobálnák”, az utóbbi időben jelentős mennyiségű Ethereum (ETH) és Uniswap (UNI) tokeneket mozgattak a főbb tőzsdékre. Ezek a nagyarányú tranzakciók nemcsak, hogy felkeltették a piaci szereplők érdeklődését, de számos találgatást is generáltak arról, mi állhat a lépések hátterében, és milyen hatással lehetnek ezek a tokenek értékére.

Mozgásban a kriptopiac

Az Amber Group aktív szerepet vállalt a piacon. 1 millió Arbitrum (ARB) tokent mozgatott át a Coinbase-re, melynek értéke körülbelül 1,13 millió dollár, ráadásul a csoport nemrégiben egy másik nagyobb összegű, 9,43 millió dollár értékű ARB tokent transzferált egy másik tőzsdei címre.

A Celsius Network is végrehajtott egy jelentős tranzakciót, amely során 8,091 Ethereum tokent ETH Price ETH Price helyezett át a Coinbase tőzsdei számlájára, ami körülbelül 24,5 millió dollárnak felel meg. Ez a lépés a vállalat részéről az elmúlt három hónap legnagyobb ETH tranzakciója volt a Spot On Chain elemzése szerint.

Egy multi-signature cím 6,513, a Lido platformon lekötött Ethereum tokent vont ki, majd ezen tokenek közül 5,100-at – körülbelül 15,72 millió dollár értékben – átutalt az OKX tőzsdére. Ezzel párhuzamosan egy Uniswap (UNI) bálna, aki 2023 októbere óta gyűjtötte a tokeneket, ma 6,83 dolláros átlagáron adta el őket, ezzel körülbelül 250 ezer dolláros, azaz 10%-os nyereséget realizálva. Justin Sun, a Tron alapítója szintén figyelemre méltó lépést tett, amikor 196 millió USDT-t vett ki a Huobi-tól és átutalta a Binance-re, de ennek pontos indoka egyelőre ismeretlen.

Kapcsolódó: Több, mint 1,2 milliárd dollárhoz nem férnek hozzá a legnagyobb bálnák

A kriptovaluta piacot jelentős mértékben mozgatják a nagybefektetők által végrehajtott nagy értékű tranzakciók, melyekre a befektetők nagy figyelmet fordítanak. Ezeket a nagyszabású eladásokat a piaci elemzők gyakran medvepiaci jeleknek tekintik, jelezve, hogy a tulajdonosok valószínűleg nyereséget realizálnak. Habár ezek a mozdulatok néha csupán spekuláción alapulnak, mégis fontos betekintést adnak a kriptopiac gyorsan változó dinamikájába. Az ilyen jelentős tranzakciók nyomon követése elengedhetetlen, mivel kulcsfontosságú információkat szolgáltathatnak arról, merre is haladhat a piac.