Musk elárulta, hogy a SpaceX-nek is van kriptovalutája

És megtörtént… Elon Musk és Jack Dorsey tegnap este a bitcoinról beszélgetett. Sok érdekes információ derült ki a kriptoközösség által már nagyon várt eseményen. 

Elon Musk megerősítette, hogy a Teslának és a SpaceX-nek is van bitcoinja. A The B Word panel nyitóbeszédében Musk elmondta, hogy ő végső soron a bitcoin és a kriptovaluták támogatója, annak ellenére, hogy szkeptikusan viszonyul a proof of work-höz. Hozzátette azt is, hogy magánszemélyként a Tesla részvényein kívül bitcoinnal, dogecoinnal és ethereummal rendelkezik.

A tegnap esti beszélgetés során azt is megtudhattuk, hogy a SpaceX-nek is van bitcoinja. Musk azt azonban nem hozta nyilvánosságra, hogy a vállalat mennyi BTC-t birtokol. A cég viszont Musk megjegyzései szerint a jövőben még bentebb gázol a kriptovaluták világába.

“A bitcoin önmagában nem lehet a világ pénzrendszere az alaprétegben, de a második rétegben lehetséges, attól függően, hogy hogyan valósítják meg” – jelentette ki Musk.

Elmondta, hogy a SpaceX szerepet játszik ebben a bitcoin jövőjéről szóló vízióban, bár arról konkrétan nem esett szó, hogy hogyan segíti majd elő ezt a küldetést.

Megújuló energiaforrások és a bitcoin

Musk megismételte, hogy a Tesla akkor fog újra bitcoint elfogadni, amikor a megújuló energiaforrások elérik az 50%-ot. A Tesla Musk szerint ennek a problémának a megoldásában is szerepet játszhat, mivel a saját napelemes megoldásai mellett erős kapcsolatokkal rendelkezik a megújuló energiaiparban.

“Az energiatermelés nem kell, hogy tiszta legyen, mint a hó, de nem lehet a világ legpiszkosabb szénje se…” – mondta.

A milliárdos vállalkozó hozzátette, hogy ő “atompárti”, és hogy az atomerőművek a közvélemény ellenére biztonságosak.

“A Teslánál tényleg arra törekszünk, hogy a jó fiúk legyünk… ez nem jelenti azt, hogy nem követünk el hibákat, de próbálkozunk” – tette hozzá.

Cathie Wood, az Ark Investment feje, aki szintén részt vett a beszélgetésben azt állította, hogy a hálózat más iparágakhoz képest már most is jó úton halad.

“Tényleg úgy gondolom, hogy a bitcoin sokkal környezetbarátabb lesz minden bizonnyal, mint az aranybányászat vagy a hagyományos pénzügyi szolgáltatási szektor. Sok szempontból már most is az” – érvelt a hölgy.

Musk arról érdeklődött, hogy a Twitter fontolóra venné-e a kriptopénzben történő reklámpénzek elfogadását.

Dorsey azt válaszolta, hogy feltétlenül, bár nem ez most a legfőbb. Megjegyezte, hogy ha a kriptó már az internet hajnalán is létezett volna, a hirdetési modell talán nem lett volna ennyire elterjedt a közösségi médiatérben. De mivel a hirdetők a realitás, ő a kriptoközösség decentralizált aspektusainak előmozdítására összpontosít. Dorsey ezért azt mondta, hogy nagy hangsúlyt fektet a BlueSky-ra, a decentralizált közösségi média projektjére. A vállalkozó szerint ez még korai szakaszban van.

Mi is vezetett a találkozóhoz?

Musk és Dorsey először egy Twitteren folytatott beszélgetést követően állapodott meg arról, hogy együtt lépnek a The B Word rendezvény színpadára. Dorsey az esemény támogatására tweetelt, Musk pedig azt válaszolta, hogy az esemény címe talán inkább “bicurious”, mellyel a piaci kapitalizáció szerinti legnagyobb kriptovalutára utalt. Dorsey ekkor azt javasolta, hogy ők ketten üljenek le és a bitcoinról értekezzenek.

Az már régóta köztudott, hogy Dorsey a bitcoin egyik legnagyobb szószólója és a Lightning Network hű támogatója. Nemrégiben a floridai Miamiban tartott Bitcoin 2021 konferencián beszélt, ahol bejelentette, hogy fizetési cége, a Square egy bitcoin hardvertárca kifejlesztését tervezi. Múlt héten Dorsey elmondta, hogy a Square egy nyílt fejlesztői platformot épít a bitcoinhoz kötött pénzügyi szolgáltatásokhoz.

A kriptopénzekkel kapcsolatos lelkesedése ellenére Musk kifejezetten szkeptikusnak tűnik Dorsey bitcoin hűségéhez képest. Egykor a bitcoin lelkes rajongója volt, de mostanság a kriptovaluta környezetvédelmi aggályainak feszegetése jobban foglalkoztatja, mint az eszköz támogatása. Alig néhány hónapja aggodalmát fejezte ki a bitcoin bányász közösség áramfelhasználása miatt, melyet a Tesla bejelentése követett, miszerint felfüggeszti a cég a bitcoinos fizetéseket. Most már a Twitter biojában a mémcoinokat tolja, ennek ellenére szerepet akar vállalni a bitcoin zöldebbé tételében is.

A találkozó ITT tekinthető meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük