Muusic – A zeneipar alternatív ökoszisztémája

Ki nem hallgatott még az interneten keresztül rádiót? Gyakorlatilag mindenki legalább egyszer. És vajon ki nem töltött le legalább egyszer zenét a netről? Újfent szinte mindenki, hiszen a zeneletöltés mindennapi életünk részévé vált.

Az évtizedek során a zeneipar drasztikus változáson ment keresztül annak érdekében, hogy minél jobban alkalmazkodjon a vágyainkhoz, szükségleteinkhez és napi rutinjainkhoz. A több ezer éves hagyomány mára multimilliárd dolláros iparággá fejlődött, ami sosem pihen az új tartalmakért és növekedési csatornák feltérképezéséért.

2018, és az azt megelőző évek a szerzői jogok és a szellemi tulajdonjog csorbulásának éve a zeneiparban. A tartalomgyártók, hivatásos és amatőr zenészek, kiadók, dj-k e téren egységes frontot képviselnek és igyekeznek minden lehető módon megakadályozni kreatív és szellemi termékeik illegális terjesztését. Legyen szó streamingről, online rádióról, digitális zenetartalom letöltéséről, mindenhol ugyanazokkal a hátulütőkkel szembesülnek a kiadók, terjesztők és tartalomgyártók. Mindeközben könnyebbé vált a terjesztés és a fogyasztókhoz történő eljuttatása: a YouTube és a Vimeo több milliárd zenefogyasztót kapcsol össze egy globális ökoszisztémában.

A Muusic Coin és a Muusic.io e globális ökoszisztéma decentralizált közössége és közösségi platformja.

Mit kínál a Muusic Coin platform?

A piacok ragadozói mivoltából kifolyólag a zeneipar 24/7 azon dolgozik, hogy maximalizálja a tartalomból kinyerhető hasznot, ami lényeges torzulásokhoz vezetett a piacokon. A mindenható kiadókkal és terjesztőkkel szemben a zenészeknek vajmi kevés esélyük van és a bevételek nagy része is az előbbieknél csapódik le. Az elégedetlenség kiküszöbölésére innovatív kezdeményezések születtek, melyek közül az egyik a Muusic Coin, ami egy decentralizált blokklánc alapú ökoszisztémát kínál a tartalomgyártóknak és a fogyasztóknak. A projekt célja, hogy tisztességesebb formában kerüljenek jutalmazásra a zenészek, ahol minden kreatív tartalomgyártó egyben kiadó és disztribútor is.

Ennek elérésére a Muusic Platform egy ösztönző rendszert fejlesztett ki. Ezek alapján a tartalomból befolyó bevételek 75%-a visszakerül a készítőkhöz, amelynek részleteiről többet a fehér könyvben olvashattok. Egy másik tényező, mely a Muusic Platform hosszú távú sikerét kívánja megalapozni és egyben kínál egy szilárd zenei bázist, a Muusic.fm online rádió, ahol a platformot használó művészek hallgatók millióihoz jutnak el.

Muusic.fm, kapu a tartalomgyártóknak

Hogy megértsük a Muusic coin és platform koncepciójának létrejöttét, vissza kell mennünk a kezdetekhez. A projekt mögött álló csapat, élén Paul Cartwright -tal(CEO), két évvel ezelőtt alapította a Muusic.fm platformot, hogy kibontakozási helyet biztosítson a zenészeknek, együtteseknek. A blokklánc alapú platformok felfutásából pedig egyenesen következett, hogy a tokenizáció segítségével megkerülhetővé lehet tenni a kiadókat és a hatalmas disztribútor csatornákat, melyek jelentős részesedést csípnek le a készítők bevételeiből és azt közvetlen, egyenesen a fogyasztóknak lehet prezentálni.

Hozzá kell tenni, a Muusic nem egyetlen, a zeneipar problémáit orvosolni kívánó projekt a világon, de sokuk nem volt képes eddig maradandót alkotni. A Muusic platform ezzel szemben erős alapokkal indul amit támogat az alternatív művészek széles csapata, ismert DJ-k, rapperek és hip hop művészek is. Emellett a projekt élő produceri szerződésekkel is rendelkezik, mely révén a tehetségek felkutatását és megjelenését is támogatják.

A Muusic coin és ICO részletei

A kriptovaluta neve a Muusic Coin (MUU) és a token ára 0.25 dollárcent. Minimális vásárlási összeg 10 MUU (azaz, 10 Muusic = 2.5$). A kriptovaluta az ökoszisztéma szerves részét képviseli és segítségével a közösség képes lesz zenei tartalmakat vásárolni, művészeket támogatni és a platform művészeinek eseményeire a belépőt MUU-ban is megvásárolni.

A bányász algoritmus szempontjából az MUU eltér a Bitcointól. A konszenzus mechanizmus egy hibrid proof of stake (PoS) – masternode megoldás. A hálózaton való részvételhez vagy egy bizonyos meghatározott MUU coint mindig a tárcában kell tárolni illet, vagy mester csomópontok (master node) vásárlásával lehetséges.

A blokk konfirmációs idő 1 perc lesz és a teljes tokenkínálat 320 millió MUU-ban lett meghatározva. A blokkonkénti jutalom 20 MUU lesz, ami 28,800 MUU érmét jelent naponta a masternode és PoS résztvevők számára. A master node összege 5 000 MUU.

Hivatalos csatornák:

Muusic Coin hivatalos honlap

MUU vásárlás

Muusic FM

Bitcointalk (ANN)

Twitter

Facebook

Telegram

**Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük