Nagy bajban a magyar állatkert, a COVID lezárások miatt az összeomlás szélére került

A COVID korlátozások miatt hónapok óta zárva tartó magánállatkert az összeomlás szélére került. Ha sürgősen nem nyithat ki, a bezárás fenyegetheti a népszerű zoo-t, mely a különleges fehér tigrisnek és oroszlánnak is otthont ad.

A felsőlajosi magánzoo egy rendkívül népszerű, évente 100 ezres látógatói számmal büszkélkedő állatkert, mely olyan különleges állatoknak is szerető otthont biztosít, mint a fehér tigris vagy a fehér oroszlán. A 400 állattal rendelkező magántulajdonban lévő turista látványosság a 2020-ban kirobbant koronavírus-járvány és az amiatt hozott korlátozó intézkedések következtében az összeomlás szélére került. Mivel az állatkert tavaly, az év nagy részében zárva tartott és idén még kilátásba sincs mikor nyithat ki, a létesítmény tulajdonosának, Tóth Tibornak komoly anyagi problémákkal kell szembenéznie.

Az állatokat akkor is etetni kell, ha egyetlen látogató nincs. A helyüket akkor is karban kell tartani, ha a belépőkből egy forint sem folyik be. A több száz állat fenntartása tehát óriási kiadást jelent a tulajdonos számára. A helyre már a nemzetközi sajtó is felfigyelt, nemrég a Reuters hírügynökség mutatta be a jobb napokat is megélt parkot.

Sajnos az állam részéről adott anyagi támogatás semmire nem elég, bevétel híján pedig a tulajdonos csak a kisebb összegű felajánlásokra támaszkodhat. A 20 hektáros állatparkban, melynek 1 kilométeres sétánya, kifutói, játszóterei és büféje máskor gyerekzsivajtól hangos, hónapok óta csend honol. Az állatkert, mely az elmúlt években felejthetetlen élményt nyújtott a kölyökállat bemutatóival, most a csőd szélére sodródott.

A tulajdonos azt nyilatkozta, hogyha be kell zárnia a helyet, akkor az életét számolja fel. Hozzátette, “ha nagyon őszinte akarok lenni, én már beáraztam az állataimat. Leírtam sorrendben, hogy melyik állatkerteket értesíteném ki, hogyha úgy gondolnám, vége van.”

További érdekes cikkeink: