Csúcsokat döntögetnek a nagyösszegű tranzakciók a Bitcoin láncán

A Bitcoin (BTC) blokkláncának eseményei azt mutatják, hogy a jelentős tőkével bíró Bitcoin bálnák nagyon aktívak voltak azon időszak alatt, amikor a legnagyobb kriptovaluta egy időre átjutott még a 35 ezer dolláros árfolyamszint fölé is. Múlt héten ugyanis az olyan tranzakciók száma a Bitcoin blokkláncán, amelyekben legalább egy, 100 ezer dollárnál is többet érő bitcoinmennyiség megmozdult, 23400-as éves csúcsra jutott. A kriptovaluta árfolyama még múlt héten jutott 35 ezer dollár fölé, amely szinten legutoljára 2022. májusában járt.

Nagyon bizakodó a Bitcoin irányában a piac

Azóta ezen a 35 ezer dollár körüli szinten megmerevedett az ár. A cikk írásának pillanatában alig valamivel 34500 dollár felett kereskednek egy bitcoinnal ( BTC Price BTC Price ). Ettől függetlenül ebben a hónapban az ár 27%-ot emelkedett. Amit sokak szerint a növekvő kereslet mellett a spot bitcoin ETF által hajtott bizakodás segített. Ez utóbbi több elemző szerint is megnövelte a bálnák és a céges befektetők igényét bitcoin vásárlására. Az eddigi csúcsot a 100 ezer dollárnál többet érő BTC tranzakciók esetében az a június végi időszak tartotta, amikor a Blackrock benyújtotta spot Bitcoin ETF iránti kérelmét az amerikai hatóságokhoz.

A jelenlegi piaci vélekedés erősen arra mutat, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) jóvá fogja hagyni a spot Bitcoin ETF kérelmeket a jövő év elején. Ezzel pedig újabb jelentős mennyiségű tőke számára nyílik majd meg az út a kriptopiacok felé. Sokan így jövő év elejére már 40 ezer dollár fölé várják a bitcoin árát. De a Deutsche Digital Assets adatai szerint nem csak a bálnák és a céges befektetők voltak aktívak. A kisbefektetők is eléggé felpörögtek az elmúlt időszakban. Ez azért is jó hír, mert a kisbefektetői aktivitás nélkül egy bikapiaci trend nem igazán tartható fenn sokáig.