Nagyot megy a Cosmos (ATOM), 139%-kal nőtt az árfolyama az elmúlt 90 napban

A LunarCrush kriptoelemző cég szerint a Cosmos blokklánc platform natív tokenje, az ATOM az elmúlt 90 napban az egyik legjobban teljesítő kriptovaluta volt.

A LunarCrush adatai alapján a tizenkilencedik legnagyobb kriptopénz szombaton majdnem elérte a 17 dolláros szintet, ezzel pedig az ATOM árfolyama 139%-kal emelkedett az elmúlt 3 hónapban.

A CoinMarketCap adataiból az is kiderült, hogy a Cosmos érméje a múlt héten a harmadik legnagyobb árfolyamnövekedéssel rendelkező kriptó volt a maga 5%-ával. Az ATOM-ot nem sokkal előzte meg a Chiliz (CHZ) 6,13%-kal, a legnagyobb értéknövekedést pedig a Celsius (CEL) könyvelhette el 14%-kal.

Az ATOM szeptemberi ralija

A Cosmos tokenje szeptemberben érte el az elmúlt időszak legmagasabb árfolyamát 16,9 dolláros szinttel. És bár az ATOM értéke szombatig kisebb ingadozásokkal folyamatosan nőtt, vasárnap több mint 6%-ot csökkent. Az árfolyam vasárnapi mozgását követve az érme kereskedési volumene 34%-kal, a piaci kapitalizációja pedig több mint 8%-kal csökkent ugyanezen a napon.

A kriptovaluta az egyik legfontosabb technikai indikátor, a relatív erősség index (RSI) alapján szeptember 9-én majdnem betört a túlvásárolt tartományba, viszont a vételi nyomás csökkenésével az RSI szeptember 13-ra visszatért normál szintre. Emellett az eszköz Chaikin Money Flow (CMF) mutatója 0,22-es pozitív értéket mutat, ami azt jelzi, hogy az eladási nyomás szeptember 13. óta folyamatosan gyengül.

Egyébként miközben az érme árfolyama megugrott, az ATOM-mal rendelkező bálnák kisebb eladásba kezdtek, és az általuk birtokolt kriptovaluta mennyisége 2%-kal csökkent az elmúlt három hónapban.