Nagyot ment a DOGE, ám a Love Hate Inu mégis jobb befektetés lehet

Az elmúlt időszak egyik legnagyobb nyertese kétségtelenül a Dogecoin volt. Elon Musk kedvenc mém érméje legújabb sikereit elsősorban a Twitteren látott változásnak köszönheti.

A Twitter korábbi, kék madaras logóját ugyanis átmenetileg leváltotta a Dogecoin közismert kutyusos logója. A változást követően pedig a DOGE értéke pillanatokon belül erősödni kezdett.

A logócserére április 3-án került sor magyar idő szerint este nyolc órakor. Ekkor a Dogecoin értéke 0.076 dolláros értéken állt, majd mindössze két órával később már 0.100 dollárig erősödött. A több mint 30%-os erősödés viszont tiszavirág életűnek bizonyult, és alig 4 nappal később a DOGE árfolyama vissza is tért a korábbi árfolyamsávba.

Korábban, még a Twitter felvásárlása előtt számos Dogecoin befektető bíztatta Muskot, hogy a népszerű közösség platformot vásárolja meg, majd változtassa meg a logóját.

A mostani logócsere mögött mégis valószínűbb, hogy Musk szarkasztikus válasza húzódhat, mivel a hatóságok gyanúja szerint korábban tudatosan manipulálta a Dogecoin árfolyamát.

Bár azt nem tudjuk megmondani, hogy korábban, vagy akár most Musk tudatosan manipulálta volna a DOGE árfolyamát, azt meg tudjuk vizsgálni, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a közeljövőben mire számíthatnak a népszerű kutyás mém érme befektetői.

Ezen felül pedig cikkünkben ismertetünk egy előértékesítést, ami képes lehet ötvözni a kutyusos érmék aranyos látványvilágát a legjobb felhasználási móddal rendelkező blokklánc-projektek hétköznapi felhasználhatóságával.

Dogecoin áttekintés

Cikkünk írása idején a Dogecoin értéke 0.091 dolláron áll. A népszerű érme 24 órás kereskedési volumene 673 millió dollár, teljes piaci kapitalizációja pedig 12.44 milliárd dollár, amivel a DOGE a 9. legnagyobb kapitalizációval rendelkező kripo. Az elmúlt 24 órában a token értéke 1.3%-ot erősödött, ennek ellenére azonban a 30 napos értéke továbbra is 16.7%-os erősödést mutat.

Amint az látható, bár a Musk okozta árfolyamnövekedésnek néhány napon belül vége lett, a DOGE értéke stabilan erősödik. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb kérdés az, hogy meddig tarthat még a futam, és milyen árfolyamnál érdemes a befektetőknek a fékre lépni.

dogecoin aprilis17

Emlékeztetőül, a Dogecoin 2013 decemberében látta meg a napvilágot. Az érmét a fejlesztők kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy gúnyt űzzenek az akkori kriptoszektor állapotából. A DOGE értéke sokáig stagnált, majd Musknak köszönhetően addig példátlan erősödésbe kezdett.

A Litecoin alapú érme értéke 2021 elején erősödni kezdett és 0.003 dollárról egészen 0.73 dollárig erősödött nagyjából fél év alatt. Más szóval, akik még a bikafutam előtt vásároltak az érmékből, azok 100 000% (!) haszonhoz jutottak hozzá.

A Dogecoin technikai értelemben nem rendelkezik kemény sapkával (hard cap), ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az elérhető érmekészlet folyamatosan növekedni fog. Miután az összes érme kibányászásra kerül, minden évben további 5 milliárd DOGE fog bekerülni a készletbe.

Dogecoin előrejelzés

2022-ben beköszöntött a kriptotél a teljes kriptoszektorban, ami alól a Dogecoin sem volt kivétel. A tavalyi év során jelentős és állandó gyengülést lehetett látni: míg 2022 januárjában egy DOGE értéke 0.17 dollár volt, addig az előző év októberére már csak 0.059 dollár.

Ekkor viszont tavaszodni kezdett a szektorban, és a legtöbb kripto értékében javulás kezdődött. Ezt ugyan az FTX-csőd erősen megzavarta, végső soron a legtöbb kripto értéke növekedést mutat azóta is.

Jelentős esemény volt a Silicon Valley bank összeomlása, illetve az ezt követő, kisebb bankok csődje. Számos befektető a pénzintézetek megbízhatatlanságát látva átpártolt a blokklánc-technológiához. Ez a trend pedig jelenleg is teljes mértékben nyomon követhető az összes nagyobb piaci kapitalizácóval rendelkező érménél.

Kizárólag technikai értelemben, ennek tükrében a DOGE értéke még 2023-ban elérheti a 0.175 dollárt. Minden jel szerint a befektetők bizalma tovább fog erősödni a szektor irányába, ami így egy viszonylag egységes erősödést mutatva magával fogja húzni a DOGE-t is.

DOGE tw elorejelzes

Ha azonban nem kizárólag nem csak technikai eszközöket vetünk be, abban az esetben már nem ennyire bíztató a jövő. Számos ország dolgozik azon, hogy a mostaninál szigorúbb szabályozást vezessen be a kriptoszektorra. Ha ez bekövetkezik, akkor egészen biztosan több kriptotőzsde szekrényéből is jelentős mennyiségű csontváz fog kiesni, ami rövid távon biztosan a teljes szektort meg fogja rengetni.

Ezen túl az amerikai gazdaság továbbra is nehéz időszakát éli, és a kamatemelések mértéke, illetve a magas inflációs adatok miatt a befektetők egy része továbbra is távol tartja magát a rizikósabb befektetésektől. Idén év végéig az amerikai jegybank minden jel szerint tovább fogja emelni az alapkamatot, ami a gazdaságra biztosan jelentős kihatással lesz.

Szintén növelheti a Dogecoin volatilitását Elon Musk. Korábban már többször is előfordult, hogy bármilyen előzetes jel nélkül a Twitter vezér képes volt a DOGE értékén 20-30%-ot lökni, pozitív és negatív irányba egyaránt.

Ha szeretnéd elkerülni a magas volatilitást, és egy megbízható, egyben magas hozammal kecsegtető projektet keresel, abban az esetben a Love Hate Inut neked találták ki.

Love Hate Inu – az év legjobb előértékesítése

A Love Hate Inu egy előértékesítési szakaszában lévő Vote-2-Earn projekt, aminek a segítségével a LHINU tulajdonosok különböző kérdésekről mondhatják el a véleményüket, közben pedig jelentős profithoz juthatnak.

Az LHINU tulajdonosai leköthetik az érméiket, majd a lekötési időszak alatt részt vehetnek az aranyos, kutyusos dizájnnal rendelkező szavazásokon.

Miután letelt a lekötési időszak, melynek minimum ideje 30 nap, az LHINU tulajdonosok annak mértékében fognak jutalmat kapni, hogy mennyi kérdésre adták le a válaszaikat.

A projekt rövid idő alatt rendkívül szignifikáns népszerűségre tett szert. Néhány hét alatt a fejlesztőknek sikerült több mint 4.3 millió dollárt gyűjteni, és minden jel szerint ez a trend csak gyorsulni fog az elkövetkezendő napokban.

Minden előértékesítési szakasz meghatározott időközönként követi egymást, és az LHINU értéke is ennek megfelelően növekszik. Jelenleg egy token ára csupán 0.000125 dollár, azonban a listázásra már csak 0.000145 dollárért juthatnak hozzá a befektetők a jópofa kutyás-szavazós érméhez.

Ha csatlakozni szeretnél, csak egy MetaMask vagy Trust Wallet kriptotárcára van szükséged, illetve ETH-ra, USDT-re vagy egy bankkártyára. Amennyiben ezek valamelyikével rendelkezel, csak csatlakoztasd a kriptotárcádat a magyar nyelvű weboldalhoz, és végezd el a vásárlást.

Ne hagyd ki az év legjobb előértékesítést, csatlakozz még ma!

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**