Nagyszabású verseny Európa legnagyobb blokklánc eseményén, amin egy magyar startup is részt vesz

November végén Berlin óriási lázban fog égni, hiszen érkezik Európa egyik legnagyobb blokklánc-kripto-metaverzum rendezvénye, a Next Block Expo. A két napos esemény elképesztő programokkal kecsegtet, ahonnan a BitcoinBázis podcast házigazdája, Stier Kata is bejelentkezik. 

Európa Blokklánc Fesztiválja: így lehetne nevezi a november 23-án és 24-én Berlinben tartandó Next Block Expót. A kétnapos eseményen több mint 80 előadó hallatja a hangját a világ legismertebb kriptós projektjeitől és cégeitől (Polygon Cosmos, Near Foundation).

A rendezvény mindenki számára tartogat valami érdekeset, és kiváló módja lesz annak, hogy inspirálódj, szórakozz, új ismereteket szerezz, és hálózatot építs a hasonlóan gondolkozó fejlesztőkkel, befektetőkkel vagy épp Web3 rajongókkal.

A Next Block Expón számos érdekes információt, trendet tudhatsz meg a Web3-ról, a legmodernebb blokklánc technológiáról, és arról, hogy a szakértők hogyan látják a kriptopiacok fejlődését a jövőben. A különféle keresztasztal beszélgetéseken iparági szakértők vitatják meg a világ legkritikusabb témáit a DeFi, a blokkjáték, az NFT-k vagy éppen a metaverzum területén.

Ha valami újat szeretnél tanulni, akkor az esemény workshopjai kiváló lehetőséget kínálnak számodra.

65 000 dollár összdíjazású pitch verseny a berlini blokklánc fesztiválon egy magyar startuppal

A berlini expó az érdekes előadások mellett egy Pitch Contest versennyel is előrukkol, ahol a korai fázisban lévő Web3 startupok mérhetik össze tudásokat. A versenyen bármilyen projekt részt vehet, amely a DeFi, a blokkláncjáték, a metaverzum vagy éppen az NFT területein munkálkodik. A fődíj nem kevés, 65 ezer dollár, de nem is ez az érdekes.

A megmérettetés kiemelt támogatója a magyar POZI. A POZI egy nyílt innovációs platform, amely értékeli és összekapcsolja a startup ökoszisztéma tagjait. Egy olyan struktúrát hoz létre, amely segít a “tuti ötlet” megtalálásban, a csapatépítésben vagy egy új termék bevezetésében. A POZI segítségével egyedi kampányokat lehet indítani úgy, hogy egy különleges NFT-kollekció kibocsátásával pénzt is lehet gyűjteni. A POZI.io legjobb, közösség által kiválasztott projektjei lehetőséget kapnak arra, hogy bekerüljenek a cég portfólióba, ami lehetővé teszi a befektetők és mecénások számára, hogy a legjobb startupokat támogassák. A POZI.cards NFT-kártya megvásárlásával meghatározott projektet lehet támogatni.

A megvásárolható NFT kártyagyűjtemény 10 000 darab egyedi műalkotásból áll, amelyek négy különböző ár- és értékkategóriában kínál a POZI. A kártyák értékét növeli a kártyabirtokosok 10 éves hűségprogramja, amelynek keretében ez idő alatt további bevételeket lehet szerezni. Így minél hosszabb ideig rendelkezik valaki egy kártyával, annál értékesebbé válik az. A kártyákat egyébként Gőgös Károly grafikus és formatervező készítette.