Érkezik a Bitcoin Kebab egy igazi blokklánc fejlesztővel

Ismét itt a hétvége és a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. A műsor házigazdája, Stier Kata, aki hétről hétre izgalmas témákkal várja a podcast kedves Hallgatóit. E heti vendége Szegő Dániel, független blokklánc tanácsadó, aki elmeséli, hogyan ismerkedett meg a blokklánc technológiával és milyen szakmai háttérrel lett végül blokklánc fejlesztő. 

Kata vendége mesél arról, hogy mivel foglalkozik konkrétan és melyek jelenleg a legnépszerűbb területek a blokkláncon belül. Szó lesz arról, hogy az elmúlt időszakban mi is történt a blokklánc technológiát körülvevő nemzetközi hájppal. A korábbi nagy tervek közül mi valósult meg valójóban, mely szektorok állnak kiemelkedő helyen a blokklánc technológia alkalmazási területén, illetve melyek jelenleg a technológia legnagyobb kihívásai.

Dániel és Kata természetesen kitér a napokban  végbement Ethereum Merge eseményre is, amely az Ethereum Proof-of-Work-ről Proof-of-Stake-re való áttérése. Dániel megosztja a podcast követőivel, hogy miért is kapott a Hyperledger Fabrictól Community Leader 2022 kategóriában jelölést.

Kata vendége kitér a DeFi-re és a CBDC kezdeményezésre. Mesél nekünk a CBDC Think Tank Budapestről is – amelynek Dani az egyik alapító tagja – a CBDC fajtáiról, illetve ennek az előnyeiről és hátrányairól is. Szóba kerül az oktatás kérdése, hogyan válhat valakiből blokklánc fejlesztő, milyen képzések elérhetők jelenleg Budapesten és lehet-e valaki milliomos blokklánc fejlesztésből.

Ha Ti sem maradnátok le egy érdekes adásról, amely betekintést enged egy blokklánc szakember életébe, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az epizód automatikusan térítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.