Négyféle kriptopénzt lehet majd vásárolni a Yahoo Finance-n keresztül

Több, mint 100 millió felhasználó vásárolhat mostantól kriptopénzt a Yahoo Finance-n keresztül.

Vegyél kriptót a Yahoo Finance-n

A Yahoo Finance nemzetközi pénzügyi híreket és adatokat szolgáltató oldal új partnerségi megállapodásának köszönhetően még több emberhez juthatnak el a kriptopénzek a jövőben.

Az oldalon már most is több, mint 100 kriptopénz pénzügyi információja érhető el. Az árfolyamok mellett az érmék piaci kapitalizációja, elérhető mennyisége és akár 52 hetes átlag árfolyamok is nyomon követhetők.

Most pedig új lehetőség nyílt az amerikai felhasználóknak. A Yahoo Finance amerikai felhasználói számára lehetővé tette a Bitcoin, az Ethereum, a Bitcoin Cash és a Litecoin vásárlását a Coinbase és a Robinhood tőzsdék közreműködésével.

Az oldal havi 165 millió felhasználójának nagy része az Egyesült Államokból érkezik, várhatóan körülbelül 113 millió felhasználó fogja tudni használni az új funkciót az oldalon. Elemzők szerint várható azonban, hogy további országokra is kiterjesztik majd a kriptopénz vásárlási lehetőséget. Sőt az is elképzelhető, hogy további altcoinokra is kiterjesztik majd az opciót, ha a várakozásoknak megfelelően alakul a jelenlegi promóció.

Könnyű kriptopénz vásárlás az elterjedés kulcsa

A Yahoo Finance nem közvetlenül vesz részt a kriptopénz adás-vétel folyamatában, hanem mint a részvény és opciós kereskedés esetében is harmadik fél számára szervezte ki a tevékenységet. A cég a TradeIt Inc.-al kötött partnerségi megállapodást, mely az API infrastruktúrát szolgáltatja az amerikai központi Coinbase és Robinhood tőzsdékhez.

Négyféle kriptopénzt lehet majd vásárolni a Yahoo Finance-n keresztül

A Yahoo Finance nem tárol semmilyen számlával kapcsolatos adatot. A felhasználóknak rendelkezniük kell egy számlával a Coinbase vagy a Robinhood tőzsdék egyikén, de az adás-vételt már a Yahoo Finance oldalán keresztül lehet lebonyolítani.

A kriptopénzek széleskörű elterjedésének kulcsa az adás-vétel és kereskedési folyamatok leegyszerűsítése. Azaz hogy minél több átlag felhasználóhoz jusson a kriptopénzek híre és senkit ne tántorítson el egy 16 betűből álló bitcoin cím. A nagy multik egyre inkább felismerik az iparágban rejlő lehetőséget és nyitnak a piac felé különböző innovatív megoldásokat igénybe véve.

Szerinted mai formájában bonyolult a kriptovaluták adásvétele?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük