Néhány Coca-Cola automatánál már bitcoinnal is fizethetsz

Ausztráliában és Új-Zélandon teszteli egy startup az automatás bitcoin fizetéseket. 

Az Australian Financial Review cikkében számoltak be róla, hogy mostantól 1200 Coca-Cola automatánál lehet bitcoinban fizetni Ausztráliában és Új-Zélandon.

A Centrapay digitális fizetésekre szakosodott startup QR-kódokat helyezett el az üdítőital automatáknál. Ezeket a QR-kódokat lehet telefonon keresztül a startup applikációjával leolvasni majd a Sylo fizetési szolgáltatón keresztül lehet átutalni a bitcoinokat a kóláért cserébe. Az automaták üzemeltetői pedig közvetlenül ausztrál dollárban kapják meg a megvásárolt termékek ellenértékét.

A Coca-Cola Amatil, a cég csomagolásáért felelős vállalata a régióban úgy nyilatkozott, hogy már néhány éve használnak QR-kódokat, amivel az AliPay és WeChat alkalmazások segítségével könnyen tudnak online fizetni az ügyfelek. Annyi a különbség, hogy ezekben az applikációkban fiat pénzzel fizetnek a vásárlók, nem pedig kriptopénzzel.

“Szeretnénk biztosítani, hogy a vásárlóink a számukra legkedvezőbb pénzzel tudjanak fizetni. Mivel a digitális pénzek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ezek elfogadása a következő lépés.” – nyilatkozott a cég képviselője.

A Centrapay vezetője, Jerome Faury elmondta, az Egyesült Államok lesz a következő célpiacuk, és remélhetőleg, ha minden jól megy, idővel eljuthatnak hozzánk, Európába is.

A QR-kódos megoldás minden bizonnyal nagy érdeklődést válthat ki a kereskedőkből, akik egyre jobban érdeklődnek a kriptopénz elfogadás iránt, köszönhetően az egyre magasabb bankkártyás fizetés költségeinek. Főleg azért lehet ez számukra érdekes, mert a fenti megoldás ráadásul kiküszöböli a bitcoin árfolyam változásából eredő kockázatot, ami az értékesítésnél az eladót terhelheti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.