Néhány perc alatt 30 ezer dollár – elindult a Meta Masters Guild előértékesítése

A korszakalkotó Meta Masters Guild előértékesítése január 11-én, szerdán vette kezdetét.

A projekt hiánypótló jellegéről tanúskodik, hogy a gyűjtés első pillanataiban 30 ezer dollár értékben sikerült eladni a platform natív tokenjéből, a MEMAG-ból.

Az előértékesítés első szakaszában az érméket csupán 0.007 dollárért már be lehet szerezni. Ezt követően, a második szakaszban azonban már csak jóval magasabb áron, érménként 0.01 dollárért lehet hozzájutni a MEMAG-hoz.

A projekt hard capje, vagyis az összegyűjteni kívánt összeg csupán 4,970,000 dollár, ami alapján arra lehet következtetni, hogy a fejlesztők megfelelő anyagi háttérrel rendelkeznek.

memag token fooldal

A csapatnak egyáltalán nem az a célja, hogy versenyre keljenek a legnagyobb AAA játékokkal, mivel egy-egy ilyen projekt akár 100 millió dollárba is kerülhet.

Sokkal inkább azt szeretnék elérni, hogy minél több, és izgalmas mobiljáték váljon elérhetővé a platformon keresztül.

MEMAG token vásárlása

Versenyezz és keres: a Meta Master Guild első játéka a Meta Kart Racers

A hamarosan elérhető játékok közül a megjelenéshez a legközelebb a Meta Kart Racers áll. Ez egy úgynevezett MORA típusú játék, vagyis Multiplayer Online Racing Arena.

Ahogy a nevéből is következtetni lehet rá, a Meta Kart Racersben gokartokkal versenyezhetünk mesterséges intelligencia, vagy valódi játékosok ellen.

A Meta Kart mögött azonban nem a Meta Masters csapata áll, hanem a népszerű blokklánc-játékfejlesztő cég, a Gamearound.

Mivel a csapat kizárólag a mobileszközök piacát célozza meg, így egy rendkívül széles közönséget tudnak majd megszólítani. Amennyiben ehhez még hozzáadjuk, hogy a játékosok Gems pontokat, illetve MEMAG tokeneket gyűjthetnek, abban az esetben biztos a siker.

memag kriptojatek

Mivel a Gems nem kriptovaluta, így a játékokat elérhetővé lehet majd tenni Android és IOS app boltokban egyaránt.

Ennek ellenére, ha te azok közé tartozol, akik inkább a böngészőn keresztül szeretnek játszani, akkor sem fogsz kimaradni semmiből. Minden játék a mobil verzió mellett elérhető lesz böngészőből is.

MEMAG token vásárlása

Sokkal több, egyszerű kriptojátéknál

A legnagyobb probléma a play-to-earn (P2) kriptojátékok rendszerével, hogy kimerítő, és unalmas, repetitív feladatokra kényszerítik a játékosokat.

Erre a legjobb példa talán az egykor népszerű, Axie Infinity. A játék a kezdetekben hatalmas sikereket tudott elérni, azonban az unalmas játékmenetnek és a csekély jutalmaknak köszönhetően a legtöbb játékos mára faképnél hagyta a projektet.

Ezzel szemben a Meta Masters Guild egy sokkal kiegyensúlyozottabb, hosszú távon is fenntartható utat választott.

A kínálat nem kizárólag egyetlen játékból fog állni, továbbá folyamatosan bővülni is fog az elérhető játékok száma, így egészen biztosan nem fogunk ráunni a Meta Mastersre.

Ezen kívül pedig a jutalmazási rendszer is egészen más alapokon nyugszik. A különböző játékokkal más és más módon lehet majd Gems pontokhoz jutni, vagyis állandó kihívás elé lesznek állítva a felhasználók. Ez megoldás egészen biztosan jelentős szerepet fog játszani abban, hogy az elkövetkezendő évek során sikeres tudjon maradni a Meta Masers Guild.

Ezért fogja meghódítani a szektort a Meta Masters Guild

A játékszektor elsődleges problémája, hogy a legnagyobb fejlesztők kizárólag üzleti érdekeket tartanak szem előtt egy új projektnél. Mivel kizárólag financiális szempontok mentén készül rengeteg játék, ezért a felhasználók érdeke, a legtöbb esetben háttérbe kerülnek.

A Meta Masters Guild egyik célja, hogy ezt a két tábort közös nevezőre hpzza, hiszen végső soron a játékosok azok, akiknek a véleménye a legfontosabb kellene, hogy legyen.

A szektor másik nagy gyengesége a P2E játékokban keresendők. A legtöbb fejlesztőnek ugyanis – hasonlóan az AAA cégekhez – kizárólag a profitszerzés a céljuk. Ennek köszönhetően számos P2E játék egyáltalán nem szórakoztató, inkább unalmas és monoton.

meta masters guild jatek

A Meta Master Guild, az úgynevezett „play-and-earn” vagyis „játssz és keress” mottóval alapjaiban változtana a piacon. Céljuk, hogy folyamatos játékkínálat-frissítéssel és állandó jutalmakkal egy erős, és virágzó közösséget tudjanak létrehozni.

Kizárólag olyan játékok lesznek majd a platformon elérhetők, amik megfelelnek ennek a mantrának.

MEMAG token vásárlása

Erős fundamentumok

Az autóversenyzős játékok bevétele hatalmas. A Statista adatai szerint 2022-ben a fejlesztők közel 3 milliárd dollár bevétele származott, kizárólag ezekből a játékokból.

Amennyiben a Meta Masters Guild akár csak 1%-át képes lenne elérni a felhasználóknak, már azzal jelentős bevételekhez tudna jutni a csapat.

És ez kizárólag az autóversenyzős játékokra vonatkozik!

A teljes mobiljátékszektor várható növekedése ennél jóval magasabb. A Newzoo Research kutatása szerint 2020-ban 77.2 milliárd dollár bevételük volt a mobiljátékoknak.

Szintén a Statista felmérése szerint ez a növekedés folyamatos lesz a következő évek során. 2027-re, már várhatóan a teljes ágazat mérete el fogja érni a 221 milliárd dollárt.

Ezen a területen a blokklánc-technológiának pedig kiemelten fontos szerep jut, hiszen lehetővé teszi a játékok egyszerű skálázhatóságát, illetve a játékon belüli fizetések biztonsága is merően emelkedni fog.

Ezzel kapcsolatban a Dapp Radar készített tanulmányt. Munkájukból kiderül, hogy a decentralizált alkalmazások (dAPP) népsűrűsége folyamatosan emelkedik.

Kizárólag 2022 harmadik negyedében a blokklánc-technológiára épülő játékoknál használt kriptotárcák száma 912,000 nőt, minden hónapban!

Ezt összevetve a többi tanulmánnyal, egyértelműen látható, mekkora lehetőségeket hordoz magában a Meta Masters Guild.

Három játék is elérhető lesz hamarosan

Ahogy azt már korábban említettük, a Meta Kart Racers jelenleg fejlesztés alatt áll.

A játék megkezdése után ki tudod választani a számodra ideális versenyzőt, illetve a gokartot, amivel versenyezni szeretnél.

Miután ezzel megvagy, egyszerű a dolgod. Érezd jól magad, és közbe keress némi profitot is.

A játékon belül lehetőség van egyedül, arcade módban versenyezni, de összemérheted tudásodat bárkivel, a világ bármely pontjáról.

A piactéren keresztül lehetőséged nyílik Gems, vagy MEMAG használatával különböző tárgyakat vásárolni a játékhoz, amivel jelentősen tudod majd növelni a nyerési esélyeidet. Sőt, akik ügyesen teljesítik az arcade mód versenypályáit, még ritka NFT-kben is részesülnek.

Szintén tervezési fázisban van a Meta Masters World. Ez elsősorban azoknak lesz majd ideális választás, akik rajonganak a kreatív, sandbox jellegű kalandokért. A Meta Masters World a megjelenést követően teljesen ingyenesen elérhető lesz, azonban számos játssz és nyerj funkciót fog tartalmazni.

A hatalmas világon belül a játékosok kedvükre kalandozhatnak, barátkozhatnak, vagy vehetnek részt különböző küldetéseken Gems pontokért cserébe.

A harmadik játékról sajnos jelenleg keveset lehet tudni, azonban hamarosan bővebb információ is a rendelkezésre fog állni a Raid NFT-re keresztelt játékról.

MEMAG token vásárlása

Kopernikuszi fordulat a játékvilágban

A mobileszközök ágazata egyértelműen a leggyorsabb fejlődő területe a játékfejlesztésnek. Továbbá ez az a terület, ami a legjobban képes kiaknázni a blokklánc-technológiát.

A játékiparban azonban az elmúlt években stagnálás tapasztalható. Ebből adódóan nem lenne meglepő, hogy ha Meta Masters Guild képes lenne újszerű ökoszisztémájával elhozni a régóta várt, következő lépést a játékiparban.

Szórakozz, játssz, és keress. Csatlakozz a Meta Masters Guildhoz!

Olvasd el ezt is: