Már 42 napja unalmas vizeken a bitcoin hajója – nehéz jósolni a jövőre

A bitcoin árfolyama továbbra is stabilan a 65 ezer és 70 ezer dollár közötti sávban tanyázik és most már 42 napja van az “unalmi” zónában. Még a bálnák is nyugodtabb vizeken eveznek ezekben a napokban. Kereskedő legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy most mi várható. Ennek megfelelően elég nagy a megosztottság is, sokan azt vizionálják, hogy a coin csak erőt gyűjt egy újabb rohamra. Mások viszont arra fogadnak, hogy 20%-os körüli visszaesés is várható kritikus támasztási szintek irányába.

Nagyon megoszlanak a vélemények, hogy mi lesz most a bitcoin árfolyamával

Az “unalmi” zónával a volatilitás komoly hiányát jelzik a kriptokereskedők. A bitcoin árfolyam a cikk írásakor 67600 dollár körül mozog (aktuálisan: BTC Price BTC Price ), ami alig 6%-kal több, mint 42 nappal ezelőtt. Két komoyabb kilengést leszámítva, ebben a 42 napban egy elég szűk sávban mozgott a legnagyobb kriptovaluta árfolyama. Az egyik kilengés idején 58253 dollárig ment vissza a BTC árfolyam, a másik esetben pedig 71443 dollárig emelkedett. A Willy Woo álnéven futó kriptokereskedő úgy véli, hogy a Bitcoin hosszú konszolidációs fázisa azt jelzi, hogy az árfolyam még nem érte el a csúcspontját. Ő azt jósolja, hogy innen csak a csúcs felé mehet az ár. A Daan Crypto Trades néven futó X-fiók arról posztolt május 29-én, hogy jelenleg nagyon nehéz célokat belőni, mert nincsenek igazi szintek sem a közelben. Szerinte a 73679 dolláros történelmi csúcs áttörése esetén idén még a 102 ezer dolláros árfolyam is meglehet.

De ő is, ahogy mások is a közösségben úgy látják, hogy most aztán tényleg bármi megtörténhet. Viszont egyes indikátorok nem festenek pozitív képet. Timothy Peterson, a Cane Island Alternative Advisors alapítója rámutatott, hogy a Bitcoin árfolyama valahol 54 190 dollár körülre eshet a Bitcoin ár-Metcalfe érték indikátora alapján. Ez a mutató azt mutatja, hogy a Bitcoin értéke arányos a Bitcoin hálózat felhasználói számának négyzetével. Amikor ez az arány nagyobb, mint 100%, az 20%-nál nagyobb visszaesést jelzett előre Peterson szerint. Ezen a héten pedig a mutató elérte a 102%-ot. Tehát a kereskedő szerint 6 hónapon belül 60%-os esély van 20%-os visszaesésre. Ez mondjuk jelen esetben az 50-60 ezer dollár közötti szintet jelentené.