Nyugodt vizeken eveztek a kriptobálnák az elmúlt hónapokban

A kriptobálnák és a tőzsdei cápák arról is ismertek, hogy a piacot képesek egy irányba terelni. Komoly veszteségeket vagy nyereségeket képesek kiváltani ugyanis az eszközeik egyszerű mozgatásával is. Ezen piaci szereplők tevékenységének figyelése segíthet a kereskedőknek felkészülni egy eszköz árának következő lehetséges mozgására.

A Santiment kriptovaluta adatplatform elemzői egy új jelentésben feltárták a bálnatárcák felhalmozási és eladási trendjeit az elmúlt hónapokból az olyan vezető digitális eszközök esetében, mint a bitcoin (BTC), az ether (ETH), a Tether (USDT) és az USD Coin (USDC). A jelentésben a bálnákat ebben az esetben a 100 000 dollárnál nagyobb értékű tárcák birtokosaiként definiálták.

Csökkent a Bitcoin bálnák aktivitása

A Santiment elemzése szerint a 10 és 10 000 BTC-t tartalmazó tárcák által birtokolt bitcoinok aránya 0,40%-kal esett vissza az elmúlt két hónapban.

kriptobálna

Emellett a 100 000 dolláros vagy annál nagyobb értékű BTC küldések is csökkentek az elmúlt három hónapban. Annak ellenére történt ezt, hogy a vezető kriptovaluta március közepén elérte a történelmi csúcsot. Ez a csökkenő trend kiterjed az 1 000 000 dolláros vagy annál nagyobb értékű napi BTC utalásokra is.

Az elemzők megjegyezték, hogy a csökkenés nem ad okot nagyobb aggodalomra. Ugyanis az elmúlt hat hónapra való kitekintés és a 10-10 000 BTC-tárca teljes állományának elkülönítése azt mutatja, hogy ezen piaci szereplők hosszú távú felhalmozási mintázata egyértelműen növekvő trendet mutat.

„Ez nem feltétlenül rossz, mivel egyszerűen azt tükrözi, hogy a nagy kulcsszereplők jelenleg nem találnak jelentős profitszerzési vagy felhalmozási lehetőséget.” – mondták a Santiment elemzői.

Ethereum nyereség

A BTC mellett a 100 000 és 10 millió dollár közötti Tetherrel rendelkező tárcák által tartott USDT kollektív összértéke 5,55%-kal csökkent az elmúlt két hónapban. Ugyanakkor az USDC-é 11,45%-kal emelkedett ugyanezen időszak alatt. Elemzők szerint az USDC felhalmozódása, bár nem ellensúlyozza az USDT folyamatos dömpingjét, növekvő vásárlóerőt feltételez.

kriptobálnák

Másrészt az Ethereum befektetők kitartóan halmozták az ETH-t. Az elmúlt 14 hónap során a legalább 10 000 ETH-t birtokló tárcák 21,39 millió ETH-t halmoztak fel. Ez 27%-kal növelte az egyenlegüket.

kriptobálnák

Az elmúlt hetekben a spot Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) pletykái és jóváhagyásai tovább lendítették felfelé az ETH felhalmozási trendet. A napi 10 000 dollárnál és 1 millió dollárnál nagyobb értékű ETH-átutalások figyelemre méltó megugrást tapasztaltak, miután az amerikai hatóságok zöld utat adtak az ETF-ek kereskedésének.

A Santiment elemzői azt jósolják, hogy az Ethereum százalékos arányban tovább fog gyarapodni a Bitcoinhoz képest, ha a 10 000 ETH-nál több ETH-t birtokló tárcák továbbra is észak felé haladnak a felhalmozásban.