Nehézségekbe ütközött a Crypto.com a letétek elfogadását illetően

A Silvergate összeomlásával és a Metropolitan Commercial Bank kilépésével a kriptoiparból, a Crypto.com komoly nehézségekkel kell szembesülnie a fiat-on-ramp fenntartása miatt. A hírek szerint fennáll annak a veszélye, hogy nem fogja tudni elfogadni a dollár alapú letéteket.

A kriptotőzsde jelenleg képes euróban denominált banki szolgáltatásokat nyújtani az Európai Gazdasági Térség (EGT) felhasználói számára. Azonban új banki partnert kellett keresnie, miután a litván központi bank befagyasztotta a korábbi szolgáltató számláit. Minden kriptotőzsde számára a megfelelő fiat-on-ramp fenntartása kulcsfontosságú a likviditás biztosításához, és hatással van a digitális eszközök árának emelkedésére is.

Egy olyan platform, amely csak a világ egy részén képes kiszolgálni a felhasználókat, ráadásul euróban, ami a kriptovaluták sokkal kevésbé likvid pénzneme, kérdéseket fog felvetni a likviditásával kapcsolatban.

“Az euró tárcaszolgáltatónk a közelmúltban korlátozta az EGT-lakosok Egységes Euró Fizetési Övezet (SEPA) rendszeren keresztüli hozzáférését. Mivel a SEPA célja az EGT-n belüli hálózati résztvevők közötti helyi, határok nélküli átutalások megkönnyítése, az EGT-n kívüliek számára az e szolgáltatón keresztül történő euró letétek/kifizetések nem érhetőek el.”– nyilatkozta a Crypto.com szóvivője.

Mi lesz a Crypto.com-mal?

A platform korábbi banki partnere a Transactive Systems volt, amely az Egyesült Királyságban és Litvániában rendelkezett engedélyekkel. A litván központi bank januárban a pénzmosás elleni törvények megsértése miatt arra kötelezte a vállalatot, hogy hagyjon fel a digitális eszközökkel való kereskedéssel. Az azonban nem ismert, hogy mennyi Crypto.com-hoz tartozó fiat valutát fagyasztottak be, amikor a hatóságok lefoglalták a Transactive Systems számláit. Továbbá a Crypto.com-nak is csatlakoznia kellett azon kriptotőzsdék listájához, amelyek nemrég elhatárolódtak a Silvergate Banktól.

Nagy veszélyben lehet a vállalat, amennyiben a dollár-alapú letéteket nem fogja tudni elfogadni az amerikai felhasználóktól. Ezen probléma akkor merült fel, miután amerikai banki partnere, a Metropolitan Commercial Bank januárban kilépett a kriptoiparból.

Jelenleg tehát a Crypto.com abban a helyzetben van, hogy felajánlja felhasználóinak a kriptovaluták hitelkártyás vásárlását, szeptemberben pedig elengedte a díjakat az új felhasználók számára, ennek ellenére viszont sokan megkérdőjelezik a vállalat működését.

Másrészt a legtöbb kriptovalutához hasonlóan a Cronos (CRO), a Crypto.com tokenje is csökkenést tapasztalt az elmúlt napok folyamán. Piaci kapitalizáció szerint a 33. kriptovaluta, amely 1,5 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik. A cikk írásának időpontjában 0,06213 dolláron lehetett vele kereskedni a CoinMarketCap adatai szerint.