Nem a te privát kulcsod, nem a te bitcoinod tízparancsolat

Ha nem bízol a központi szereplőkben és 1000000% biztonságban akarod tudni a pénzügyi függetlenséged zálogát, akkor kövesd e 10 biztonsági követelményt. Nem a mi érdekünkben, hanem a saját vagyonod biztonsága érdekében.

1)  Telepítsd az uBlock Origin(Chrome, Firefox) hirdetésblokkolót (vagy mást) a böngésződre, hogy még véletlenül se kattints csaló hirdetésre/adathalász oldal URL-jére.

2) A tőzsdék folyamatosan kibertámadásoknak vannak kitéve. Ha nem kereskedsz, vidd a bitcoinod egy nem-letétkezelő tárcába (pl. Jaxx, Green Wallet, Electrum, Wasabi, Phoenix stb.).

3) A nem-letétkezelői tárcákat minden esetben a hivatalos honlapon keresztül vagy az Android/iOS áruházból töltsd le.

4) Ne tárold a tárca-visszaállító kifejezésed digitálisan. Írd le, vésd kőbe, gravíroztasd egy fémlapra, vagy memorizáld.

5) Tegyél meg mindent a tárca-visszaállító kifejezésed védelme érdekében. Ha egyszer valaki megszerzi, azonnal teljes kontrollal bír a bitcoinod fölött.

6) Ne add meg a tárca-visszaállító kifejezésed sehol senkinek, hacsak nem szándékosan a saját tárcád akarod visszaállítani egy másik készüléken.

7) Mielőtt kiutalnád a bitcoinod egy váltóról a nem-letétkezelői tárcádba, teszteld a tárca-visszaállító kifejezésed. Extra óvatosság.

8) Ne vágj fel közösségi oldalakon a vagyonoddal és tárcacímeiddel, ha nem akarsz fizikai támadás áldozatává válni.

9) Amennyire csak tudod került az ügyfélazonosítást követelő váltókat. Használj peer-to-peer váltókat, mint a HodlHodl vagy Bisq, de a Coinmixed gyorsváltója is elfogadható kis összegek esetében (főoldalunkon az oldalsávban).

10) Ismerd a kriptovaluta átverések típusait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük