Magyar siker: 7.5 millió dollárt ér a Wasabi bitcoin wallet startup

Az anonim bitcoin tranzakciókat kínáló Wasabi bitcointárca fejlesztő startup zkSNACKs Ltd. első tőkebefektetési körében 4.5%-os részesedésért cserébe 337 500 dollárt kapott a kanadai Cypherpunk Holdings befektetőtől. Ezzel a wallet startup teljes értéke 7,5 millió dollárra (2.2 milliárd forint) tehető.

Ficsor Ádám (képen jobbról) fejlesztő korábban azt nyilatkozta a CoinDesknek, hogy a CoinJoin technológia alkalmazásával csak 2019. júliusában 14 bitcoint kerestek (jelenlegi árfolyamon 112 000 dollár), miután 5373 CoinJoin bitcoin tranzakciót bonyolítottak le júliusban, augusztusban és szeptember elején.

Cypherpunk Holdings befektetőnek nem az első befektetése a kriptovaluta tárca szcénában ugyanis részesedéssel rendelkezik a szintén a személyes és pénzügyi adatok biztonságát prioritásként kezelő Samurai Walletben. Abba 100 000 dollárt tett bele a cég 1,5 százalékos részesedését cserébe, amivel a Samurai piaci értéke 6.6 millió dollárra becsülhető. Szintén részesedéssel rendelkezik a Chia-ban, amit a Cypherpunk legenda Bram Cohen alapított.

Harmat Bálint (képen balról második személy), a zkSNACKs vezérigazgatója egy sajtóközleményben azt nyilatkozta, hogy az új stratégiai partnerek segítenek a “Bitcoin helyettesíthetőség” kiteljesítésében.