Egy kriptós nem fér hozzá 100.000 dollárnyi kriptójához elhagyott jelszava miatt

A Redditen egy kriptós figyelmeztette a „túl magabiztos” HODLereket a biztonság és a pontosság betartására, miután elvesztette a kriptotárcája jelszavát. A hibát saját magának köszönheti, mivel nem volt elég körültekintő.

Az Onnar felhasználó nevű Bitcoin tulaj közzétette, hogy elveszítette a hozzáférését 2,6 Bitcoin-jához (BTC) – ami nagyjából 96 400 dollár -, miközben megpróbálta tárcáját átvinni az ünnepek alatt vásárolt új számítógépére. A felhasználó azt állította, hogy a régi rendszer meghajtóját anélkül formázta, hogy leellenőrizte volna, hogy a jelszókezelő tartalmazza-e még a privátkulcsok eléréséhez szükséges jelszót.

“A jelszókezelőmet megnyitottam hogy megnézzem a kulcsot, és … nincs ott” – mondta Onnar. „A BTC tárcámhoz a privát kulcsot sehol sem találom. Az elkövetkező 30 percet azzal töltöttem, hogy újra és újra leellenőriztem, de nem volt ott.”

A felhasználó elismeri, hogy ez 100%-osan az ő hibája, mert nem erősítette meg, hogy a fájlok titkosítását feloldja a lemez törlése előtt. Onnar feltételezése szerint a jelszó át lett másolva a jelszókezelőbe, de nem lett automatikusan elmentve.

“Az elmúlt másfél hetet az összes megmaradt lemezfájlom és jegyzetem átnézésével töltöttem, de a jelszó nincs sehol.”

elhagyott jelszó

Sokan esnek saját hibáik áldozataivá

Sok Reddit felhasználó együttérző volt Onnar helyzetével kapcsolatban, és saját kriptós hibáikkal kapcsolatos történeteiket is megosztották. A notmattdamon1 nevű Redditor szerint “ennél sokkal kisebb összeget veszített el hasonló módon, és hetekig mérges volt magára”.

Mások tanácsokat adtak, hogy a jövőben hogyan lehet elkerülni a hasonló baleseteket. “A bevett gyakorlat, hogy hardvertárcát használnak, és a jelszót papírra és egy fémlemezre írják” – állította bjman22. “A gyakorlat nem lehez az, hogy egy számítógépes fájl titkosítja a jelszavakat, aminek nagyon jó oka van.”

A kriptós hibák sajnos meglehetősen gyakoriak. Tavaly Peter Schiff, Bitcoin kritikus azt mondta, hogy elvesztette hozzáférését a kriptoállományához, miután összekeverte a tárcájának pin-jét a jelszavával.

Közvetlenül az ünnepek előtt egy Chainlink felhasználó véletlenül 50 000 dollárt küldött LINK-ben egy okos szerződéshez, amely nem támogatta a tokent. Azonban a veszteségének 20% -át visszakapta, miután a kriptoközösség 11 000 dollárt küldött neki egy Aavegotchi adományoldalon keresztül.

Ha nem akarsz ilyen helyzetbe kerülni, javasoljuk, hogy olvasd el privát kulcsok helyes kezelésével foglalkozó cikkünket.