Nem lehet többé készpénzen bitcoint venni a Localbitcoinson

Június 1-ével megszűnt a készpénz alapú kriptopénz vásárlás a legrégebbi P2P váltónál.

Készpénz nélkül kell boldogulni a Localbitcoins oldalon

A kriptopénz közösség egy részét sokként érte a hír, mely a Redditen kezdett terjedni, hogy a legrégebb működő decentralizált váltó, a Localbitcoins megszüntette a készpénz alapú kriptopénz vásárlás lehetőségét.

Az egyik Redditor jelezte, hogy ha új megbízást akar leadni, akkor már nem tudja kiválasztani a helyi fizetési módon, azaz most már csak online lehet fizetni a bitcoinokért.  A folyamatban lévő készpénzes ügyeleteket is mind visszamondta a platform, így a felhasználóknak új megoldás után kell nézniük.

A hír futófűzként terjed az interneten, ugyanis hivatalos közlemény eddig nem érkezett a Localbitcoins oldaláról.

A versenytársak lecsaptak az alkalomra

A versenytársak pedig azonnal ki is használják a lehetőséget. Ugyanis nem a localbitcoins az egyetlen platform amin keresztül készpénzért, személyi azonosítás nélkül bitcoin lehet venni.

Ray Youseff, a Paxful alapítója a Twitter azt írta, hogy elözönlötték a Localbitcoins menekültek az oldalukat. Külön kiemelte, hogy nem fogják cserben hagyni a készpénzes ügyfeleket semmiképpen.

A LocalEthereum oldala, ami hasonló elven működik, mint a Localbitcoins, csak itt Ethereumot lehet P2P vásárolni teljes díjmentességet nyújt egész júniusban, hogy ha szükséges készpénzért tudjanak kriptopénzt vásárolni a felhasználók.

Alternatívaként pedig még több oldal is létezik, például a LocalCoinSwap oldalán több száz fizetési mód közül választhatunk és az azonosítás mértéke csak a másik fél feltételektől függ.

Készpénzes tranzakciókhoz a bitcoin ATM-ek a legjobbak

A Localbitcoins egyike a legrégebben működő bitcoin váltóknak, amely ráadásul P2P, tehát a lakossági ügyfelek egymás közötti bitcoin vásárlására szakosodott. A platformot előszeretettel használta mindenki, aki készpénzért cserébe szeretett volna bitcoinhoz jutni vagy eladni azt.

Ha valaki készpénzzé szeretné tenni a bitcoinjait, akkor ezt egy bitcoin ATM segítségével is megteheti. A BitcoinBázis bitcoin automatái elérhetők Budapesten, Debrecenben, Nyíregyházán, Gyöngyösön, Szegeden, Zalakaroson és Miskolcon. A pontos helyeket a bitcoin elfogadóhelyek oldalunkon találjátok.

A Te privát kulcsod, a Te kriptód ? Tárold a digitális vagyonod hidegtárcán. Ingyenes házhozszállítás, 100+ támogatott kriptó.