Egymást követő két negyedévben nem vált meg Bitcoinjaitól a Tesla

Az elektromos járműveket gyártó Tesla vállalata a kriptopiacot ért nehéz időszak ellenére sem volt hajlandó megválni Bitcoinjaitól.

A negyedik negyedéves pénzügyi jelentésében a vállalat adatai azt mutatják, hogy nem vásárolt és nem is adott el Bitcoint. Ezzel pedig már ez a második egymást követő negyedév, mikor a BTC egyik legnagyobb intézményi birtokosa nem volt hajlandó eladni. 2022 azon időszakáról beszélünk, mikor a kriptopiacot komoly bizonytalanság sújtotta, például az FTX kriptotőzsde összeomlása miatt.

A dokumentumok szerint Elon Musk cége december 31-én 184 millió dollárnyi BTC-vel rendelkezett. A harmadik negyedévben az állomány még 218 millió dollárt ért, azonban ez az árfolyamcsökkenés következtében csökkent le 34 millió dollárral.

Fontos megemlíteni, hogy előző év második negyedévében a vállalat eladta meglévő Bitcoinjainak 75%-át, amellyel 64 millió dollár profitot ért el. Musk elmondta, hogy a lépés oka a kínai lezárások körüli bizonytalanság volt a koronavírus-járvány miatt, másrészt pedig növelni szerették volna a Tesla készpénzállományát. Viszont az eset kapcsán a tulajdonos tisztázta, hogy a jövőben készek növelni digitális eszközeik mennyiségét.

Másrészt a mostani pénzügyi jelentésben nem esett szó a vállalat Bitcoinjainak mennyiségéről, de becslések szerint az elektromos autógyártó jelenleg 9 720 darabbal rendelkezik.

Összességében a Tesla 24,3 milliárd dolláros bevételből 5,7 milliárd dollárnyi profitot termelt a negyedik negyedévben, az egész évet figyelembe véve pedig 20,8 milliárd dolláros profittal tudott zárni. A vállalat beszámolója szerint a legutóbbi negyedévben minden idők legmagasabb negyedéves bevételét, üzemi és nettó eredményét érték el.

A cikk írásának időpontjában a BTC árfolyama 22 970 dollár körül mozgott, míg a Tesla részvényeivel 144,43 dolláron lehetett kereskedni.