Most már Super Marióval is lehet Bitcoint keresni

Hallottunk már egészen megdöbbentő fejlesztéseket, amelyekkel kifejezetten meglepő módokon voltak képesek fejlesztők digitális pénzeszközöket keresni. Egy friss hír szerint egy fejlesztő a régi Nintendo konzolját tudta úgy átalakítani, hogy Super Mario játék közben tudott kriptovalutákat generálni. Christian Mossról van szó, a Zebedee platform alapítójáról. Ez a Bitcoin-alapú platform lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy pénzt toljanak a játékaikba és a játékosok pénzt kereshessenek a játékkal.

Super Mario játék közben ömlik a satoshi

Egy január 23-án közzétett videóban a fejlesztő azt mutatta be, hogy hogyan működik a dolog egy régi Nintendóval. Maga a koncepció elég egyszerű. Ahogy Moss játszott a Super Mario Bros. 3 játékával a megturbózott NES rendszeren, a játék minden egyes alkalommal 10 satoshit küldött neki, amikor Marióval szerzett egy érmét a játékban. Ezt a videóban szépen láthatjuk is, hiszen megosztott képernyőn látjuk, ahogy Moss játszik és jönnek a satoshik játék közben. Természetesen azért ezzel nem lehet gyorsan meggazdagodni, de ha amúgy is játszanánk az adott játékkal, akkor igen nyereséges lehet a szórakozás.

Moss egyébként segít abban is, hogy mások hogy tudják alkalmazni ezt a rendszert a játékaikban. Ha a játék tud alap HTTP kéréseket kezelni, akkor a Zebedee API segítségével könnyen lehet satoshikat küldeni. Azt is megígérte, hogy egy részletes bemutatót is készíteni fog azoknak, akik szeretnék megismételni a kísérletét. Persze nem ez az első ilyen kezdeményezés. Még 2021-ben egy meg másik fejlesztő volt képes úgy megbuherálni egy Nintendo Game Boyt, hogy bitcoint tudott vele bányászni. Moss videója itt megtekinthető és a fejlesztő bővebben beszél majd róla egy londoni bitcoin konferencián is, március 2-án.