Nem vette el a bálnák kedvét az alacsony BTC árfolyam

A Bitcoin bálnák elkezdték a kriptót vásárolni, miután az ára a múlt hónapban a 40 000 dolláros szint alá esett. Azóta csaknem 2 milliárd dollár értékben halmoztak fel új coinokat. Összességében a Bitcoin bálnák mintegy 50 000 BTC-t tettek a tárcáikba.

A Santiment kriptovaluta-elemző cég szerint a nagy Bitcoin-tulajdonosok, akiknek 100 és 1000 BTC közötti kriptó van a tárcájukban – aktuális árfolyamon 3,2 és 328 millió dollár közötti összeg – elkezdtek felhalmozni, miután a BTC ára visszaesett 37 000 dollárra. Ők a 39 000 ezer dolláros árfolyam elérésekor is folytatták a coinok vételét.

A kicsik eladnak, a bálnák felhalmoznak

A Santiment arra is rámutatott, hogy miközben a BTC bálnák folyamatosan gyűjtögettek, a kisebb befektetők adták el részesedéseiket. A legfrissebb statisztika szerint a több mint 1 000 BTC-vel rendelkező bálna címek több mint 7,88 millió BTC-t birtokolnak. Ez az eddigi legnagyobb összeg március 14 óta, amely felett a bálnák rendelkeznek.

A 10 vagy annál kevesebb Bitcoinnal rendelkező címek összesen 2,65 millió BTC-t birtokolnak, ami a legkisebb összeg az elmúlt hat hónapban.

A Bitcoin ára a tavaly októberi 11 000 dollárról körülbelül 64 000 dollár körüli új csúcsra emelkedett, mielőtt zuhanni kezdett volna. A kriptopénz május 19-én 29 000 dolláros mélypontra esett vissza, mielőtt a hónap elején újra elérte a 40 000 dolláros árszintet.

Miután az ára nem tudta áttörni a 40 000 dolláros határt, visszaesett 33 000 dollárra. Egyes elemzők úgy vélik, hogy a Bitcoin még mindig elérheti a hat számjegyű határt ebben az évben. A JPMorgan stratégái azonban arra figyelmeztettek, hogy az összeomlásnak nem biztos, hogy vége van. De továbbra is fenntartják állításukat, miszerint a BTC hosszú távon elérheti a 145 ezer dollárt.

A Santiment az Ethereum (ETH) hálózatról is osztott meg adatokat. Feltárta, hogy a hálózati érték/tranzakció arányt tekintve az ETH „enyhe bullish divergenciát” mutat. Az érték/tranzakció arány egy olyan mutató, amely a kriptovaluta valós értékét úgy méri, hogy piaci kapitalizációját elosztja a tranzakciók volumenével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.